001 -Family
Uniek woonconcept in Het Vrije Noortveen in De Kwakel

Uniek woonconcept in Het Vrije Noortveen in De Kwakel


Geplaatst op: 31 maart 2015

Het voormalige glastuinbouwgebied rond de Iepenlaan in De Kwakel krijgt deels een bestemming als openbaar groengebied met de naam Het Vrije Noortveen. Hier ontwikkelen de gemeente Uithoorn en COUP urban producers een prachtig woon-, werk-, leef- en recreatiegebied voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, groene plek met ruimte, natuur én een zorgfunctie. “Deze prachtige plek is een verborgen pareltje. De manier waarop Het Vrije Noortveen wordt ontwikkeld is vernieuwend; het past helemaal in de huidige tijdsgeest en sluit aan bij de wensen van de gemeente”, aldus wethouder Marvin Polak van de Gemeente Uithoorn.

In dit unieke, historische gebied, dichtbij de stad maar met volop ruimte en groen, realiseert COUP samen met architectenbureau KettingHuls, communicatiebureau Bourne en de gemeente Uithoorn een bijzonder en vrij woonconcept waar mensen zelf kunnen invullen hoe ze er gaan wonen en leven. In combinatie met de historie en het karakter van het gebied wordt Het Vrije Noortveen een heel bijzonder project.

Zorgen voor en met elkaar
Er zijn twee verschillende ruime bouwkavels in dit landschapspark, gelegen langs de Stelling van Amsterdam. Beide kavels zijn gericht op het zorgdragen voor elkaar, de omgeving en de toekomst. Het gaat hier namelijk niet om individuele woningen, maar om eigen woningen die minimaal een erf en bepaalde zorgaspecten delen. Hoe deze invulling gestalte krijgt, staat de kopers vrij. Het gezamenlijke karakter van de kavels stelt hen in staat om bijvoorbeeld gezamenlijk energie op te wekken of in te kopen en zorg te organiseren.

Interesse?
COUP geeft, samen met geïnteresseerden, het woonconcept verder vorm en begeleidt de aspirant-kopers tot de koopovereenkomst met de Gemeente Uithoorn. In de fase daarna kan COUP desgewenst haar diensten verder uitbreiden, afhankelijk van de wensen van de kopers. Zowel het proces als het product wordt de komende maanden samen met de toekomstige bewoners verder uitgedacht. Voor meer informatie, of als u zich wilt aanmelden als geïnteresseerde, kunt u terecht op www.hetvrijenoortveen.nl.

 Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uniek woonconcept in Het Vrije Noortveen in De Kwakel

Het voormalige glastuinbouwgebied rond de Iepenlaan in De Kwakel krijgt deels een bestemming als openbaar groengebied met de naam Het Vrije Noortveen. Hier ontwikkelen de gemeente Uithoorn en COUP urban producers een prachtig woon-, werk-, leef- en recreatiegebied voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, groene plek met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: