001 - Escaperoom aglemeen

Pasen vieren in De Wegwijzer


Geplaatst op: 31 maart 2015

Zondag 5 april is het Eerste Paasdag. Ds. Vos legt om 10 uur Marcus 16 uit in de verkondiging. In het vroege voorjaar verandert het licht langzaam van karakter. Daardoor ga je telkens anders naar de wereld kijken. Zo was het ook op de paasmorgen. De vroege ochtendzon was zo in strijd met de taak om een overledene te zalven. En dan de boodschap van de lichtende gestalte. Hij is hier niet, Hij is opgestaan. De ochtendzon ondersteunde de boodschap. Jezus was geworden: zonne der gerechtigheid; alsof het plotseling voorjaar is.
's Middags om 17 uur leest ds. Vos uit Lukas 24:45. Jezus verschijnt aan de discipelen. Het bericht van de opstanding heeft hen wel bereikt. Maar ze hebben het geen plaats kunnen geven. Ze waren geëmotioneerd. Toch kreeg het geen plek in hun hart. Christus opende hun verstand door te wijzen op Mozes, de psalmen en de profeten. Toen bereikte de boodschap hun hart.

Maandag 6 april is het Tweede Paasdag. Om 10 uur zal ds. A.J. van der Toorn uit Haarlem de dienst leiden. We lezen Marcus 16 vers 1 tot 8 en zoomen in op vers 7. Weet je wel dat Jezus leeft?! Wat een verandering was dat bericht voor Jezus’ leerlingen… Wat betekende dat veel, zeker ook voor Petrus, die vlak voor Jezus’ sterven had ontkend iets met Hem te hebben. En wat een goed nieuws (= evangelie) is dat ook voor ons vandaag!
Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.
Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel
Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pasen vieren in De Wegwijzer

Zondag 5 april is het Eerste Paasdag. Ds. Vos legt om 10 uur Marcus 16 uit in de verkondiging. In het vroege voorjaar verandert het licht langzaam van karakter. Daardoor ga je telkens anders naar de wereld kijken. Zo was het ook op de paasmorgen. De vroege ochtendzon was zo … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: