001 -Family
VAC ondertekent nieuw convenant met gemeente Uithoorn

VAC ondertekent nieuw convenant met gemeente Uithoorn


Geplaatst op: 31 maart 2015

De gemeente Uithoorn en de Vrijwillige adviescommissie voor de woningbouw (VAC) hebben een nieuw convenant ondertekend. De VAC behartigt sinds 1989 de belangen van de woonconsumenten. Belangrijkste insteek van de adviescommissie is het optimaliseren van de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving. Het vorige convenant liep af. Omdat er de komende jaren nog nieuwe woningen worden gebouwd in Uithoorn, én het advies van de adviescommissie daarbij belangrijk is, is er een nieuw convenant gesloten. In het nieuwe convenant is ten opzichte van het vorige convenant meer nadruk op het eerder betrekken van de VAC als gesprekspartner voor de ontwikkelaars.

Waardevol
Het advies van de VAC is waardevol. De VAC kijkt met de ogen van een gebruiker (potentiele koper of huurder). Dat is een wezenlijk andere blik dan die van architect/ontwerper achter de tekentafel. In de praktijk gebeurt het regelmatig dat ontwikkelaars bij het ontwerpen van woningen 'foutjes' maken. De praktische adviezen van de VAC zorgen ervoor dat die foutjes al in de ontwerpfase hersteld kunnen worden. Het advies van de VAC gaat naar het college van burgemeester en wethouders.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VAC ondertekent nieuw convenant met gemeente Uithoorn

De gemeente Uithoorn en de Vrijwillige adviescommissie voor de woningbouw (VAC) hebben een nieuw convenant ondertekend. De VAC behartigt sinds 1989 de belangen van de woonconsumenten. Belangrijkste insteek van de adviescommissie is het optimaliseren van de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving. Het vorige convenant liep af. Omdat er de komende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: