001 -Family
Aalsmeer maakt zich op voor 18e Ride for the Roses

Aalsmeer maakt zich op voor 18e Ride for the Roses


Geplaatst op: 31 maart 2015

Vele vrijwilligers gaan zich inzetten voor de 18e editie van de Ride for the Roses, die op 6 september in en rond Aalsmeer wordt gereden. Maandagavond was in The Club van Crown Business Studio’s de interne kick-off, waarbij de mensen die het evenement gaan organiseren aan elkaar werden voorgesteld.

De lokale projectleider Albert Vuil is enthousiast over iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen in de strijd tegen kanker. “Over een half jaar gaan er meer dan 10.000 deelnemers fietsen voor de kankerbestrijding.
Het lijkt nog ver weg, maar we zijn al volop bezig met alle voorbereidingen. Het evenement moet bekendheid krijgen, deelnemers en sponsors geworven, de routes moeten definitief gemaakt worden, vergunningen geregeld en nog meer. Er moet veel geregeld worden en dat gaan we met z’n allen doen.”

Harde werkers
Op de kick-off bijeenkomst stak burgemeester Jobke Vonk-Vedder de vrijwilligers een hart onder de riem.
“Ik ben er trots op dat Aalsmeer voor de tweede keer gastgemeente is voor de Ride for the Roses. In 2011 hebben we een recordopbrengst bij elkaar gefietst van € 1.600.516. Een groot succes, dat we dit jaar proberen te evenaren. Ik ben blij dat jullie bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken, want in dit soort grote evenementen zit vaak uren werk. Het is kenmerkend voor Aalsmeer dat we weer zoveel vrijwilligers bij elkaar hebben. Zonder jullie goede ideeën, enthousiasme en inzet is er geen Ride for the Roses.”

Stuurgroep en projectgroep
Tijdens de avond werden de vrijwilligers van de stuurgroep, projectgroep en werkgroepen voorgesteld.
De stuurgroep is verantwoordelijk voor de besluitvorming en komt in actie bij eventuele calamiteiten.
Wethouder Economische Zaken Ad Verburg is voorzitter en burgemeester Jobke Vonk vice-voorzitter. Verder nemen deel aan deze groep projectleider Albert Vuil, Ineke Veenstra vanuit Flora Holland, Fred Doeleman vanuit Stichting Ride for the Roses, Gert-Jan Pruin namens Sciandri en Bauke van Bourgondiën namens de gemeente Aalsmeer.

Daarnaast is er een projectgroep, onder andere verantwoordelijk voor afstemming, voorbereiding en voortgang. Daarin is Albert Vuil als projectleider vertegenwoordigd, Arie de Vos als projectsecretaris, Willemien Jager, Ralf Schipper en Martijn van Dijk van Sciandri nemen hier zitting in en vanuit de gemeente Bauke van Bourgondiën. Ze worden ondersteund door de voorzitters van de diverse operationele werkgroepen.

Werkgroepen
De vele lokale vrijwilligers zijn vertegenwoordigd in de verschillende werkgroepen.
Werkgroep route: Cees van Luling (voorzitter), Piet van Dongen en Thijs Planken.
Werkgroep sponsoring: Peter van Eick (voorzitter), Ulla Eurich, Bart Schuitemaker en Betty van der Vaart.
Werkgroep Side Events: Kirsten Verhoef (voorzitter), Ingrid Arets, Sabine Joore, Rosalin van der Pol, Cor Millenaar en Frans Huijbregts.
Werkgroep communicatie: Ilse Zethof (voorzitter), Jolijn Bergsma, Inge van Berkel, Ron Leegwater en Bas van der Loo.
Werkgroep start/finish/locatie: Marcel van Witzenburg (voorzitter), Mieke van Dullemen, Wendy Zandvliet, Stefana van der Linden, Roel Roos, Gerard de Jong, Ruud Heij, Roland Raaphorst en Jeffrey van den Berghen.
Werkgroep vrijwilligers: Cees van der Ven (voorzitter). Hij is nog hard op zoek naar mensen die zijn werkgroep willen versterken. Mocht u interesse hebben, mail dan naar cees.vanderven@gmail.com.

De Ride for the Roses is een wielerevenement waarbij duizenden wielrenners en fietsers zich inzetten voor het KWF Kankerbestrijding. De deelnemers zijn op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Op zondag 6 september 2015 wordt de 18de editie van de Ride for the Roses vanaf het terrein van FloraHolland georganiseerd. Het gaat om een wielerronde van 100 kilometer door onder andere de gemeente Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn. En er zijn toertochten van 30 en 55 kilometer.

Inschrijven
Ben je ook enthousiast en wil je een bijdrage leveren, sponsor worden of met een bedrijfsteam deelnemen aan de Ride for the Roses 2015 in Aalsmeer? Kijk dan op www.ridefortheroses.nl voor meer informatie.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer maakt zich op voor 18e Ride for the Roses

Vele vrijwilligers gaan zich inzetten voor de 18e editie van de Ride for the Roses, die op 6 september in en rond Aalsmeer wordt gereden. Maandagavond was in The Club van Crown Business Studio’s de interne kick-off, waarbij de mensen die het evenement gaan organiseren aan elkaar werden voorgesteld. De lokale … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: