Geef je mening over de Sportnota AalsMeer Bewegen

Geef je mening over de Sportnota AalsMeer Bewegen


Geplaatst op: 31 maart 2015

Het college van B&W heeft de sportnota “AalsMeer Bewegen 2015-2018” tot 13 mei vrijgegeven voor inspraak. Alle sporters, zowel georganiseerd als individueel, maar ook niet-sporters worden gevraagd om hun mening te geven over deze sportnota. Wethouder Gertjan van der Hoeven gaat op 20 april met alle sportverenigingen praten over de conceptnota in een “sportcafé” bij tennisvereniging All Out. Veel jongeren krijgen bovendien een mailbericht met daarin het verzoek om hun mening te geven over de nieuwe sportnota.

Wethouder Gertjan van der Hoeven:” De belangstelling voor sport is in Aalsmeer overal voelbaar. Veel kinderen en jongeren zijn lid van één, soms zelfs meerdere, sportverenigingen. De gemeente Aalsmeer probeert die sportdeelname nog verder te stimuleren door te investeren in nieuwe, moderne sportvoorzieningen. We werken hard aan het nieuwe complex van FC Aalsmeer, gaan binnenkort kunstgras aanleggen op sportpark Calslagen. Ook zijn we druk bezig met het voorbereiden van plannen voor de bouw van een vierde sporthal in de Hornmeer.”

Nieuwe ontwikkelingen
Bij de evaluatie van de vorige sportnota gaven sportverenigingen en bewoners aan dat ze er vóór waren om het huidige sportbeleid voort te zetten. Toch worden er ook wel nieuwe ontwikkelingen in gang gezet, zoals bijvoorbeeld het organiseren van workshops ter ondersteuning van verenigingen. Daarnaast wordt er geld uitgetrokken voor een grootschalig sportonderzoek onder kinderen en jeugdigen. Verder komt er meer aandacht voor sport- en beweegprojecten voor 13- tot 18-jarigen en ouderen. De gemeente Aalsmeer is sinds kort ook JOGG gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht). Ten slotte wil de gemeente in nauw overleg met scholen extra aandacht besteden aan de kwaliteit en kwantiteit van het bewegingsonderwijs.

Ter inzage
De sportnota is te downloaden via www.Aalsmeer.nl. De sportnota is tot en met 13 mei ook in te zien op het gemeentehuis van Aalsmeer en in het raadhuis van Amstelveen. Tot en met 13 mei kan iedereen een reactie sturen. Dat kan door een email te sturen aan Info@aalsmeer.nl o.v.v sportnota. Een brief sturen kan ook: Gemeente Aalsmeer, Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer o.v.v ‘ sportnota’. Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen aan info@aalsmeer.nl o.v.v sportnota. U kunt ook telefonisch contact opnemen tel. 0297-387575 en vragen naar de beleidsmedewerker sport, de heer T. Bokma.
De sportnota wordt volgens planning in juni 2015 voor besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad van Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geef je mening over de Sportnota AalsMeer Bewegen

Het college van B&W heeft de sportnota “AalsMeer Bewegen 2015-2018” tot 13 mei vrijgegeven voor inspraak. Alle sporters, zowel georganiseerd als individueel, maar ook niet-sporters worden gevraagd om hun mening te geven over deze sportnota. Wethouder Gertjan van der Hoeven gaat op 20 april met alle sportverenigingen praten over de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: