001 -Family
Veel deelnemers aan Earth Hour in gemeente Aalsmeer

Veel deelnemers aan Earth Hour in gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 1 april 2015

Door het hele land is zaterdagavond klokslag halfnegen het licht een uur uitgegaan voor Earth Hour. Een record van bijna 140 beeldbepalende gebouwen dompelden zich in duisternis. In dorpen en steden waren allerlei activiteiten in het donker. In Aalsmeer was de verlichting op de Watertoren en de Molen in de Zijdstraat uit en in het gemeentehuis brandde alleen de noodverlichting. Ook deden vele Aalsmeerders het licht een uurtje uit.

Wethouder duurzaamheid, Jop Kluis, fietste tijdens Earth Hour een rondje door Aalsmeer en reikte aan drie deelnemers van Earth Hour een duurzaam WakaWaka Light uit. De WakaWaka Light is een efficiënte solar-lamp. Eén dag opladen in de zon geeft tot wel 80 uur fel, veilig en duurzaam licht. En voor elk WakaWaka light dat verkocht wordt krijgt een kind in een ontwikkelingsland ook een WakaWaka om bij te leren, zodat ze dit niet meer bij ongezonde olie of kerosine lampen hoeven te doen.

De deelnemers die een lamp mochten ontvangen waren de familie Winters en Maarse en mevrouw Koedijk. Alle drie waren ze erg blij met de duurzame solar-lamp.

Earth Hour wordt inmiddels breed omarmd in Nederland. Veel restaurants deden ook mee met candle light dinners. Opvallend was het enthousiasme om thuis met vrienden en bekenden Earth Hour door te brengen. Op social media waren veel berichten over diners en borrels bij kaarslicht of gezinnen die het bordspel uit de kast haalden. Ook voetballiefhebbers lieten zien dat ze tijdens Nederland-Turkije meededen aan Earth Hour. De TV bleef aan voor het voetbal, maar in de rest van het huis ging het licht een uur uit.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel deelnemers aan Earth Hour in gemeente Aalsmeer

Door het hele land is zaterdagavond klokslag halfnegen het licht een uur uitgegaan voor Earth Hour. Een record van bijna 140 beeldbepalende gebouwen dompelden zich in duisternis. In dorpen en steden waren allerlei activiteiten in het donker. In Aalsmeer was de verlichting op de Watertoren en de Molen in de Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: