001 -Family

Het leven van Heer Geer in de Thamerkerk Uithoorn


Geplaatst op: 3 april 2015

De SCAU presenteert op zondag 12 april 2015 om 14.30 uur Ursul de Geer met zijn programma “Liever ongelukkig met parels dan zonder” in de Thamerkerk te Uithoorn

De Geer werd geboren in de adellijke familie De Geer als zoon van kunstschilder jhr. Louis de Geer (1911-2009) en Maria Elisabeth Anna van der Tak (1910-2001).

Ursul speelde onder meer mee in de films Spetters, Ademloos en De vierde man.

Via het studententoneel en diverse theaterproducties kwam hij als acteur bij toneelgezelschap de Nieuwe Komedie en later bij Toneelgroep Centrum en Persona. Daarna regisseerde hij voor theater onder andere Roza vertrekt en De Misdaden van Vautrin.

Na het maken van TV programma’s keerde hij in 2001 terug in het theater met Gloed, een toneelbewerking van de roman van Sándor Márai. Deze voorstelling won de NRC-Publieksprijs. Van dezelfde schrijver bewerkte en regisseerde hij o.a. Kentering van een huwelijk.

In 2009 regisseerde hij in Stuttgart Marai's Wandlungen einer Ehe.

In 2010 ging De Geer na twintig jaar weer zelf de planken op met de monoloog Bekentenissen, een monoloog over de jeugd van zijn favoriete schrijver Márai, verweven met verhalen uit zijn eigen jeugd. Hij trad daarmee ook op voor de SCAU in oktober 2012. Veel SCAU bezoekers zullen zich deze voorstelling herinneren waarin De Geer vloeiend en speels zijn eigen jeugdherinneringen plaatste naast die van Marai.

De Geer regisseerde in 2011 het toneelstuk de Aanslag, gebaseerd op de roman van Harry Mulisch. Deze voorstelling kreeg een nominatie voor de Publieksprijs. In 2011 maakte hij als regisseur een debuut met een musical: Grand Hotel.

In 2014 speelt De Geer rechter, in seizoen 2, van de televisieserie Danni Lowinski, uitgezonden door SBS 6.

Voorts speelde hij de literaire solo Nachttrein naar Lissabon naar een roman van Pascal Mercier.

Kortom genoeg redenen om het optreden van Heer Geer bij te wonen.

Kaarten zijn één week van te voren verkrijgbaar voor € 12 bij de boekhandels Ten Hoope Zijdelwaardplein en Bruna Amstelplein en aan de zaal. Jongeren onder de 16 jaar betalen € 6.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het leven van Heer Geer in de Thamerkerk Uithoorn

De SCAU presenteert op zondag 12 april 2015 om 14.30 uur Ursul de Geer met zijn programma “Liever ongelukkig met parels dan zonder” in de Thamerkerk te Uithoorn De Geer werd geboren in de adellijke familie De Geer als zoon van kunstschilder jhr. Louis de Geer (1911-2009) en Maria Elisabeth … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: