Atlantis B1 keert met een bestolen gevoel terug uit Haarlem

Geplaatst op: 7 april 2015

Het door van Walraven gesponsorde Atlantis B1 team van Atlantis ging zaterdag 4 April onder leiding van interim coach Serge Kraaikamp in de wedstrijd tegen Aurora B1 van start met in de aanval Sven van Putten, Jurjen Bakker (uit de C1), Nina Baars en Saskia Veenboer. Het startende verdedigingsvak bestond uit Max van Vliet, Sander van der Sluis, Elise van Walraven en Marijn Maarsseveen. Het begin van de wedstrijd was goed, maar die laatste goede bal om tot scoren te komen kwam er steeds helaas net niet. Aurora had op dit punt een betere start en kwam al vrij snel op een 2-0 voorsprong. Het was nu aan het nieuwe aanvalsvak om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer en deze werd direct gemaakt waardoor de stand op 2-1 kwam. De rest van de eerste helft bleef Atlantis qua score achter Aurora aanlopen en wist helaas lastig dichterbij te komen. Dit had zeker niet alleen te maken met het spel van het team, laten we zeggen dat de leiding helaas meer invloed had op het wedstrijd/scoreverloop in deze helft dan zou moeten. Dit zelfs naar de mening van spelers van het thuisspelende team.

Er werd gerust met een achterstand van 7-4. Ondanks de stand hadden zowel het team, de coach als ook de flinke groep meegereisde supporters het gevoel dat deze stand door een sterke tweede helft nog zeker omgebogen zou kunnen worden naar minimaal een gelijkspel en met wat geluk misschien zelfs winst. De start van de tweede helft was goed en de B1 wist de tegenstander te naderen tot de stand van 8-6. Opnieuw eiste de scheidsrechter echter in de hierop volgende periode in een flink aantal situaties de hoofdrol op, en drukte hierdoor een te belangrijk stempel op de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Aurora kon hierdoor de voorsprong verder uitbouwen naar 12-8. Er werd 2 maal gewisseld waarmee verse krachten Sam Verweij (uit de C1) en Lynn Loman in het veld kwamen voor Jurjen en Nina.

Het laatste deel van de wedstrijd liet Atlantis B1 zien veel veerkracht te bezitten en ze wisten de achterstand terug te brengen naar uiteindelijk zelfs 1 punt verschil (13-12) met nog zo’n 4 minuten te spelen. Door sterk te verdedigen bleef deze score lang op het scoreboard staan. In de voorlaatste minuut werd de terechte gelijkmaker echter afgekeurd en een twijfelachtige score wel geteld waardoor het team de wedstrijd uiteindelijk zou verliezen met een uitslag van 14-12. Groot compliment voor het team en de prestatie. De spelers zijn zeer goed omgegaan met de situatie in deze moeilijke en soms scherpe wedstrijd door vooral rustig te blijven spelen, sterk te verdedigen en kansen af te maken. Goede afgewerkte strafworpen, mooie scores, terechte maar nette uitingen van frustratie bij moeilijk te begrijpen beslissingen, maar steeds prima blijven korfballen. Dit is een wedstrijd waarvan het team liefst morgen de return al zou spelen, maar ze zullen moeten wachten tot 16 mei om te laten zien dat het verlies van vandaag zeker niet terecht was. Komt u ook langs om te kijken hoe Atlantis B1 zich zal proberen te revancheren? We zien u graag de 16e mei om 13:15 aan de Hoofdweg in Mijdrecht!

Het door van Walraven gesponsorde Atlantis B1 team van Atlantis ging zaterdag 4 April onder leiding van interim coach Serge Kraaikamp in de wedstrijd tegen Aurora B1 van start met in de aanval Sven van Putten, Jurjen Bakker (uit de C1), Nina Baars en Saskia Veenboer. Het startende verdedigingsvak bestond … Lees meer »