001 -Family
Wat een belangrijke overwinning voor Atlantis 1

Wat een belangrijke overwinning voor Atlantis 1


Geplaatst op: 7 april 2015

Afgelopen zaterdag 4 april stond er in het paasweekend een belangrijke wedstrijd op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Het team uit Mijdrecht moest op bezoek bij Triaz uit Amsterdam wat in de ranglijst de nummer laatst was. Beide ploegen hebben elkaar al vaker dit seizoen ontmoet waarbij het onderlinge resultaat 2-1 is voor de ploeg uit Amsterdam.

Atlantis moest winnen om Triaz definitief de genadeklap van degradatie toe te dienen en zelf de kans op handhaven te vergroten. En voor het eerst sinds lange tijden knalde Atlantis uit de startblokken. Triaz kwam er in de beginfase niet aan te pas en Atlantis liep al snel uit naar een 0-3 voorsprong. Maar de thuisploeg begon wakker te worden en betere aanvallen te draaien. Het vlaggenschip van Atlantis deed dit ook, maar zoals wel vaker ontbrak het gebrek aan scherpte in de afronding. De ploegen kwamen op 4-4 gelijk waarna Triaz het eerste gaatje sloeg naar 7-4. Atlantis maakte de ruststand nog net iets dragelijker door met 7-5 te gaan rusten.

In de rust voelde de ploeg onder leiding van Hans van Dasler en Marijke Pauw dat er meer mogelijk was dan er nu geleverd werd. Het team had het idee dat ze gewoon veel beter waren dan de tegenstander maar dat ze dat alleen nog op het veld moesten laten zien.

En zo geschiedde! Atlantis kwam terug naar 8-8 waarna beide ploegen zich opmaakten voor een spannend slot van de wedstrijd. Triaz sloeg nog een gaatje van twee: 11-9, maar ook dit trok Atlantis al snel weer gelijk. Het maken van het 12de doelpunt bleek een belangrijke vraag te zijn en de ploeg uit Mijdrecht kreeg dit als eerste voor elkaar. Eindelijk was er weer een voorsprong en op een belangrijk moment, maar Triaz reageerde gelijk terug en maakte met nog 8 minuten te spelen weer gelijk.

Aanvallend goede aanvallen draaien en verdedigend scherp verdedigen was de taak van het eerste. Atlantis kreeg een strafworp die gemist werd, waarna Triaz een vrije doorloopbal kreeg die ook gemist werd. Beide ploegen hielden elkaar in leven, maar drie minuten voor het einde kwam daar toch die goal. En om in de paassferen te blijven, godzijdank viel deze aan de kant van Atlantis. Triaz kreeg nog een laatste aanval om de stand gelijk te trekken, maar ook hier viel geen doelpunt uit.

Atlantis voelde zich even als een kampioen na afloop Nadat de ploeg een zeer matig zaalseizoen gedraaid heeft met meerdere dieptepunten en vorige week tegen Velocitas het idee had dat er wat te halen viel maar het gewoon niet goed deed. Zoals de kop al aan gaf: deze was oh zo belangrijk voor Atlantis, want hierdoor is het team weer een stap dichter bij handhaving.

Volgend weekend zal er geen wedstrijd zijn, maar 18 april zal de ploeg er weer staan tegen Fluks uit Noordwijk. Deze wedstrijd vangt aan om 16:00 op het veld van KV Atlantis aan de Hoofdweg. Wij hopen al onze steun en toe verlaten dan weer te verwelkomen om ons naar de overwinning te supporteren.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wat een belangrijke overwinning voor Atlantis 1

Afgelopen zaterdag 4 april stond er in het paasweekend een belangrijke wedstrijd op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Het team uit Mijdrecht moest op bezoek bij Triaz uit Amsterdam wat in de ranglijst de nummer laatst was. Beide ploegen hebben elkaar al vaker dit seizoen ontmoet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: