UWTC dame rijdt sterk

Geplaatst op: 7 april 2015

Lorena Wiebes doet het meer dan uitstekend dit seizoen. Ook dit weekend was ze weer lekker op dreef. Zaterdag reed ze een koers in Gouda. Drie koplopers waren daar weg, maar Lorena won de sprint van het peloton en zodoende een 4e plaats. Op zondag was er dichtbij huis een wedstrijd in Weesp. Ook hier liet Lorena zich zeer vaak van voren zien. Ze spaarde krachten door bewust niet mee te doen met de premiesprints en pakte in de eindsprint een sterke tweede plaats.
Ook de nieuwelingen waren present in Weesp en zij hadden in de voorjaarskampioenschappen al laten zien dat ze hongerig zijn dit jaar! Stijn Ruijter en Menno van Capel wisten in de premiesprints al een premie op te strijken. In de eindsprint van een bijna compleet peloton was Stijn Ruijter de sterkste UWTC-er met de 10e plaats, voor Sven Nijhuis 14e en Menno van Capel 15e.

Jeugd
Siem en Mees van Smoorenburg reden zaterdag een koers in Gouda. Uitslag: Siem (cat 1) 7 en Mees (cat 4) 23.

Volta Classic
Junior renner Bart de Veer reed zijn eerste klassieker van 2015 en wel de Volta classic in het Limburgse Eijsden, een wedstrijd over 95 km. Met 180 renners aan start was het dringen voor een goede startpositie en Bart vertrok vanuit het achterveld. De Moerslag en de Savelsbosweg waren de twee klimmen die 3x genomen moesten worden. In de laatste fase van de wedstrijd was er een kopgroep van 22 renners en Bart reed in het peloton hierachter. Uiteindelijk is Bart 50e geworden met een achterstand van 3 minuten op de winnaar.

Dinsdagavondcompetitie
Dinsdagavond 7 april start de dinsdagavondcompetitie weer. Leden van UWTC, maar ook overige renners, zijn welkom op onze wekelijkse wedstrijd op het clubparcours rondom sportpark Randhoorn. De start is klokslag 19.00 uur en een Mylaps chip is nodig om in de uitslag te worden opgenomen. Basislicentie van KNWU verplicht.

Jeugdtraining
Ook de jeugdtraining is weer begonnen. Iedere dinsdagavond traint de jeugd, in 2 groepen, tussen 17.00 en 18.45 uur. Ben je tussen de 8 en 14 jaar en wil je ook eens kennismaken met de wielersport? Kom dan eens 3x gratis meetrainen op een dinsdagavond. We trainen op een verkeersvrij parcours rondom sportpark Randhoorn en met het viaduct zit er ook nog een heuse klim in het parcours. Kijk voor meer informatie op www.uwtc.nl/wielren

Lorena Wiebes doet het meer dan uitstekend dit seizoen. Ook dit weekend was ze weer lekker op dreef. Zaterdag reed ze een koers in Gouda. Drie koplopers waren daar weg, maar Lorena won de sprint van het peloton en zodoende een 4e plaats. Op zondag was er dichtbij huis een … Lees meer »