001 -Family
Nieuw in Vinkeveen; Traiteur Vorqq, donderdag opening

Nieuw in Vinkeveen; Traiteur Vorqq, donderdag opening


Geplaatst op: 8 april 2015

Een winkel voor-kant-en-klare gezonde gerechten

Voor veel mensen kost het bereiden van de dagelijkse maaltijd soms de nodige hoofdbrekens. Drukke werkzaamheden, niet veel tijd om te winkelen, en de vraag wat er vandaag weer op tafel kan worden gezet. Dan is het wel zo prettig om even bij de specialist binnen te wippen en een keuze te maken uit een rijke sortering kant-en-klare gerechten. Vanaf 9 april kan men daarvoor in Vinkeveen bij Traiteur Vorqq terecht. Chantal Vork en haar moeder Renetta spelen in op de trend dat steeds meer mensen er van tijd tot tijd behoefte aan hebben om snel een gezonde maaltijd beschikbaar te hebben.

Moeder en dochter Vork komen van oorsprong uit de groente en fruithandel. “In onze winkel merkten we dat steeds meer mensen kozen voor de kant-en-klare gerechten en salades,” zegt Renetta. “En die tendens neemt alleen maar toe. Dat is ook wel verklaarbaar. In veel gezinnen hebben de ouders drukke banen. De tijd ontbreekt vaak om rustig inkopen te doen. En ook niet iedereen staat te trappelen om na een drukke werkdag nog eens een tijd in de keuken bezig te zijn. Wij denken dus dat we veel mensen een plezier doen door hen de mogelijkheid te bieden bij ons kant-en-klare gerechten uit te komen kiezen.” Over het concept van hun nieuwe zaak hebben de beide dames goed nagedacht. Ze bieden een uitgebreid menu aan gerechten waarbij vers en gezond belangrijke criteria zijn. Veel gerechten maken ze zelf, bijgestaan door een kok die haar sporen op dit gebied al ruimschoots verdiend heeft. Het bedrijf beschikt over een goed geoutilleerde keuken. Chantal: “We hebben een goede locatie gevonden, vlak bij de kinderopvang. Pappa’s of mamma’s die hun kinderen komen ophalen, kunnen dan meteen bij ons binnen wippen voor het avondeten. En we denken dat de bewoners van het nieuwe appartementencomplex van Maria-Oord ons ook wel weten te vinden. En onze winkel is voor iedereen uit het dorp of daarbuiten goed bereikbaar.

Een uitgebreid menu
Een deel van de gerechten worden ter plekke bereid. “We maken veel gebruik van streekproducten en uiteraard spelen we ook in op het seizoenaanbod. Zodoende bieden we altijd een gevarieerde keuze. Producten die we zelf maken zijn onder meer de soepen, de stamppotten, de salades, de pasta’s en de toetjes. Bij de producten die we van anderen betrekken hebben we een bewuste keuze gemaakt voor leveranciers die kwaliteit leveren en die voldoen aan onze standaard,” zegt Chantal. “Zo betrekken we onze wijnen van de bekende Wijnkoperij De Gouden Ton. Het brood bij onze gerechten wordt geleverd door Vlaamsch Broodhuys. Dat bakken we hier dan zelf af. Naast de gebruikelijke Hollandse kost vormen ook de Italiaanse gerechten een belangrijk bestanddeel van ons aanbod. Ook hiervoor hebben we afspraken met een aantal gerenommeerde toeleveranciers, zoals Digusti. We gaan tapenades, balsamicoazijn en een biologische limoncello presenteren. Vele lekkere pasta’s en specifieke Italiaanse specialiteiten zoals truffelproducten, pastasauzen, olieën en de betere koffiebonen betrekken we van Lava Cooking. Jet Drinks zorgt voor de biologische frisdranken en sapjes. Gevulde pasta’s afkomstig van de Pastafabriek liggen straks in ons vriezerassortiment. Daar kan men dan ravioli, sjalot-balsamico, spinazie-ricotta en venkel-salie en zo nog veel meer vinden. Ook niet te vergeten, de betere noten van The Nut’s House.”

Hartige hapjes
Chantal en Renetta willen met de opsomming van de verschillende toeleveranciers benadrukken dat hun producten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Speciale vermelding verdient het bedrijf ‘De Heeren van Loosdrecht’. Beide dames zijn erg enthousiast over de hartige hapjes die daar gemaakt worden. Chantal: “Dit zijn geen gewone bitterballen en kroketten. Wanneer je die eenmaal geproefd hebt wil je niet meer anders. We zullen ook de vegetarische groentekroketten en de ham/kaasbitterballen gaan verkopen. Daar verwachten we veel van. ‘De Heeren van Loosdrecht’ zullen ook op de openingsdag aanwezig zijn en dan kunnen onze bezoekers kennis maken met deze lekkernij.”

De opening
De opening vindt plaats op donderdag 9 april om 14.00 uur. “De opening gaat niet gepaard met veel toeters en bellen. Vanaf twee uur is iedereen welkom om onze winkel te bekijken, het glas te heffen en te genieten van lekkere hapjes,” zegt Chantal.

Er wordt nog gewerkt aan een webshop op www.vorqq.nl, waar men producten kan bestellen. Intussen kan men via facebook Vorqq de verrichtingen van de beide dames blijven volgen.

Traiteur Vorqq is gevestigd aan de Herenweg 61 in Vinkeveen. Telefoon 0297 74 55 11.

De openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 11.00-19.00 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur. Op maandag gesloten.

www.vorqq.nl 

Bron: De Groene Venen, Piet van Buul
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw in Vinkeveen; Traiteur Vorqq, donderdag opening

Een winkel voor-kant-en-klare gezonde gerechten Voor veel mensen kost het bereiden van de dagelijkse maaltijd soms de nodige hoofdbrekens. Drukke werkzaamheden, niet veel tijd om te winkelen, en de vraag wat er vandaag weer op tafel kan worden gezet. Dan is het wel zo prettig om even bij de specialist … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger:
Google maps laden...