Meer mogelijkheden voor volwassenonderwijs in De Ronde Venen

Meer mogelijkheden voor volwassenonderwijs in De Ronde Venen


Geplaatst op: 10 april 2015

Op donderdag 9 april 2015 ondertekende wethouder Anco Goldhoorn bij de gemeente Amersterdam de regionale samenwerkingsovereenkomst voor volwassenonderwijs. Door de regionale samenwerking kan de gemeente De Ronde Venen meer volwassenonderwijs inkopen voor een lagere prijs. Meer inwoners van De Ronde Venen kunnen hierdoor gebruik maken van volwassenonderwijs. Volwassenonderwijs is gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid van inwoners voor wie Nederlands de tweede taal is.

Op dit moment bestaat het aanbod voor volwassenonderwijs uit trajecten Alfabetisering, Laaggeletterdheid, Taalverhoging en Staatsexamen programma I en II. Door de regionale samenwerking kunnen inwoners van De Ronde Venen op termijn ook Taaltrajecten op maat volgen. Dit zijn trajecten die aansluiten bij re-integratie naar werk of een participatieplaats. Onderwijs is een belangrijk middel om de taalvaardigheid van inwoners te vergroten. Een goede taalvaardigheid geeft inwoners meer kans op een baan waardoor zij zelfstandiger kunnen leven en niet voor langere tijd afhankelijk zijn van een uitkering.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor volwassenonderwijs kunnen inwoners op dinsdag van 09.00 tot 10.00 uur contact opnemen met dhr. M. Kalpoe via telefoonnummer 0297 – 29 16 16.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meer mogelijkheden voor volwassenonderwijs in De Ronde Venen

Op donderdag 9 april 2015 ondertekende wethouder Anco Goldhoorn bij de gemeente Amersterdam de regionale samenwerkingsovereenkomst voor volwassenonderwijs. Door de regionale samenwerking kan de gemeente De Ronde Venen meer volwassenonderwijs inkopen voor een lagere prijs. Meer inwoners van De Ronde Venen kunnen hierdoor gebruik maken van volwassenonderwijs. Volwassenonderwijs is gericht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: