001 -Family

Koninklijke onderscheiding voor Mary van Dijke artistiek leidster kindermusicalkoor ‘De Regenboog’


Geplaatst op: 11 april 2015

Mary van Dijke (1956) uit Vinkeveen is op zaterdagavond 11 april, na de jubileumvoorstelling ‘Mathilde’ van kindermusicalkoor ‘De Regenboog’, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Dijke is al 25 jaar de artistiek leidster en creatieve geest van het kindermusicalkoor ‘De Regenboog’. Ook zet zij zich al langere tijd in voor de Protestantse Gemeente ‘De Morgenster’ in Vinkeveen en Waverveen. De koninklijke onderscheiding werd haar opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

Vanaf 20 januari 1990 is Mary van Dijke de artistiek leider en creatieve geest van het kindermusicalkoor ‘De Regenboog’. Mary van Dijke zorgt ervoor dat er ieder jaar door de kinderen een musical wordt uitgevoerd. Naast deze jaarlijkse uitvoeringen treedt het kinderkoor rond de Kerst ook op diverse plaatsen in de gemeente De Ronde Venen op. Bijvoorbeeld in het verzorgingshuis Careyn Maria-Oord of op de kerstmarkt in Vinkeveen. Ook op andere momenten in het jaar is het koor aanwezig tijdens diverse evenementen. Daarnaast organiseert Mary van Dijke regelmatig een bezoek aan een voorstelling zodat de kinderen kennis kunnen maken met het musicalvak. Zo heeft ze ter voorbereiding op de voorstelling ‘Kansloos’ met de kinderen een rondgang door Utrecht gemaakt onder leiding van een dakloze/ ex-verslaafde.

Naast haar passie voor het kindermusicalkoor ‘De Regenboog’ zet Mary van Dijke zich ook al langere tijd in voor de Protestantse Gemeente ‘De Morgenster’ in Vinkeveen en Waverveen. Sinds 1988 geeft ze leiding aan de kindernevendienst. Ook organiseerde ze binnen de kerkelijke gemeente kindermusicals en dirigeerde ze kinderkoortjes. De kerkelijke gemeente is meerdere keren verrast met kerstmusicals. Binnen de kerkelijke gemeente heeft Mary zich ook ingezet voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 door op toerbeurt aanwezig te zijn bij soosavonden, het op toerbeurt leiden van avonden van Friends en haar inzet in het jongerenpastoraat.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koninklijke onderscheiding voor Mary van Dijke artistiek leidster kindermusicalkoor ‘De Regenboog’

Mary van Dijke (1956) uit Vinkeveen is op zaterdagavond 11 april, na de jubileumvoorstelling ‘Mathilde’ van kindermusicalkoor ‘De Regenboog’, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Dijke is al 25 jaar de artistiek leidster en creatieve geest van het kindermusicalkoor ‘De Regenboog’. Ook zet zij zich al langere … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: