Na 4-0 overwinning rest CSW nog 4 finales

Geplaatst op: 13 april 2015

Na een zonovergoten vrijdag werden de spelers en toeschouwers afgelopen zaterdag onaangenaam verrast met hondenweer. De toeschouwers op de tribune waren blij dat de wind in de rug blies. De spelers hadden er meer last van. Of dit ook enige invloed op het spelbeeld heeft gehad laat uw verslaggever even in het midden. CSW trad aan met de van blessures teruggekeerde Elroy Baas en Mike Cornelissen in de basis. Dit keer waren Terence van der Linden en Nick van Asselen afwezig door blessureleed. Odysseus deed ondanks de lage stand op de ranglijst in het begin niet voor CSW onder. Het verschil tussen beide teams was wel af te zien aan het aantal kansen; CSW vele tegen Odysseus geen enkele. Nadat de broers Mike en Dave Cornelissen en spits Vincent van Hellemondt al een paar keer dichtbij waren geweest, duurde het tot de 28e minuut alvorens CSW op voorsprong kwam. Sander Kunkeler liep het strafschopgebied binnen en door twee prachtige kapbewegingen stuurde hij twee verdedigers het bos in en tikte de bal beheerst in de korte hoek, 1-0. Na een kort oponthoud omdat de grensrechter van Odysseus niet verder kon, vergrootte CSW meteen daarna de voorsprong tot 2-0 toen Sander Kunkeler Vincent van Hellemondt aanspeelde, die als een echte spits de bal op de borst controleerde, wegdraaide en in de verre hoek inschoot. Omdat Mike Cornelissen twee kansen onbenut liet zochten de spelers de kleedkamer op met een verdiende 2-0 voorsprong.

Zoals eerder aangegeven was het slechte weer in de tweede helft de grootste spelbreker. De steeds natter wordende hoofdrolspelers op het kunstgrasveld leken de wedstrijd plichtmatig uit te spelen. De kansjes die CSW in het eerste kwartier van de tweede helft kreeg waren niet besteed aan Dave Cornelissen, Sander Kunkeler en de deze wedstrijd niet fortuinlijke Bram Bode. De gele kaart die Berry Kramer incasseerde was onnodig en onterecht. Het betekent wel dat hij de aankomende wedstrijd tegen Zeewolde door een schorsing zal ontbreken. Jay Klaas Wijngaarden verving in de 67e minuut Dave Cornelissen en gaf een paar minuten later een mooie voorzet op Mike Cornelissen. Zijn kopbal werd tot corner verwerkt, wat wel gevaar, maar geen doelpunt opleverde. In de 80e minuut kreeg Odysseus hun eerste echte scoringskans vanuit een vrije trap op 20 meter van het doel. De spelverdeler schoot naast. Twee minuten later werd de overwinning definitief veiliggesteld. De naar links uitgeweken Sander Kunkeler dribbelde weer het strafschopgebied binnen, waarna zijn voorzet door Jay Klaas Wijngaarden slim ingetikt werd, 3-0. Ook Berry Kramer dreigde het strafschopgebied in te dribbelen, maar werd vlak daarvoor gestuit door een overtreding. Elroy Baas joeg met meewind de vrije trap hard in de touwen, waarmee de eindstand op 4-0 uitkwam. Marciano Kastoredjo werd nog vervangen door Matthijs Uytewaal. De aanvoerdersband ging de laatste paar minuten om de arm van Vincent van Hellemondt. Een bijna zakelijk te noemen overwinning van CSW tegen de nummer laatst op de ranglijst.

Met nog vier wedstrijden te spelen in de competitie kunnen deze allemaal als finale beschouwd worden gezien de tweestrijd met buurman Argon. Beide clubs hebben evenveel punten verzameld door een identiek aantal gewonnen duels, gelijke spelen en verloren wedstrijden. CSW is leider vanwege een gunstiger doelsaldo van +6 ten opzichte van Argon. Nummer drie Veensche Boys lijkt voorlopig afgehaakt met 5 punten achterstand. De komende weken zullen uitwijzen wie het beste met de spanning omgaat.

Na een zonovergoten vrijdag werden de spelers en toeschouwers afgelopen zaterdag onaangenaam verrast met hondenweer. De toeschouwers op de tribune waren blij dat de wind in de rug blies. De spelers hadden er meer last van. Of dit ook enige invloed op het spelbeeld heeft gehad laat uw verslaggever even … Lees meer »