Grote ontlading bij de jonge succesvolle spelers van Argon J20

Uniek kampioenschap Argon Basketball J20 in eerste klassse

Geplaatst op: 13 april 2015

Voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball heeft een ploeg het kampioenschap in de eerste Rayon klasse behaald. Afgelopen zaterdag werd namelijk het succesvolle Jongens onder de 20 team van Argon kampioen door een 40-52 winst op Cady uit Capelle aan de IJssel. Met slechts één verlies wedstrijd (tegen Jumpers uit Den Haag) wisten de jonge honden van Argon in deze competitie 14 punten uit 8 wedstrijden te halen. Een knappe prestatie gezien het feit dat deze ploeg voor het eerst in deze klasse speelt en tevens tegen maar liefst drie oudere J22 tegenstanders moest spelen.
Promotie naar de eredivisie lijkt hierdoor logisch maar is op dit moment nog een te grote stap en derhalve te ambitieus voor deze talentvolle jongens van Argon.

De wedstrijd tegen Cady was eigenlijk een formaliteit gezien de thuis en uit winst van Argon op de belangrijkste concurrent Binnenland uit Barendrecht eerder in Maart. Bij verlies kon Binnenland nog op gelijke hoogte komen maar door het onderlinge resultaat zou Argon alsnog kampioen zijn. De druk was er derhalve een beetje af afgelopen zaterdag ondanks de doelstelling om overtuigend te winnen en een terecht kampioenschap te vieren. Daardoor was de scherpte in het spel ook ver te zoeken en kon Cady in het begin van de wedstrijd goed bij blijven bij de niet efficient spelende Argonauten. Halverwege het tweede kwart was de stand nog 20-23 en vooral de slechte passing bij Argon zorgde voor de matige score aan de Mijdrechtse zijde. Nadat de scherpte terug was aan het einde van het tweede kwart wist Koen de Koning in de laatste seconde met een fraaie drie-punter een 20-33 ruststand op het bord te zetten.

Deze voorsprong werd in het derde kwart door Argon goed verdedigd maar aanvallend was er wel moeite met de wisselingen tussen zone en man-to-man verdediging bij Cady. De 25-43 voorsprong aan het begin van het vierde kwart was echter ruim genoeg om in de laatste minuten van de wedstrijd vrijuit te gaan spelen. Hierdoor konden de jonge spelers al spelend terecht realiseren dat ze een uniek kampioenschap aan het neerzetten waren. Na het slotsignaal en een eindstand van 40-52 was het kampioenschap definitief een feit en werden de champagne flessen knallend geopend. Alle tien de spelers van Argon J20 maar ook de coaches en trainsters Liljan van der Wilt, Linda de Jong en Caspar Mascini genoten van deze ontlading en kunnen terugkijken op een uniek maar vooral succesvol seizoen in deze eerste klasse. De topscorer van deze wedstrijd was (zoals wel vaker dit seizoen) Dennis Tolboom met 13 punten. De verwachting is dat deze ploeg na de zomer grotendeels ongewijzigd blijft en volgend seizoen wederom een serieuze rol kan spelen in de eerste klasse van het Rayon West.

Voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball heeft een ploeg het kampioenschap in de eerste Rayon klasse behaald. Afgelopen zaterdag werd namelijk het succesvolle Jongens onder de 20 team van Argon kampioen door een 40-52 winst op Cady uit Capelle aan de IJssel. Met slechts één verlies wedstrijd … Lees meer »