001 -Family
(Foto door Corry de Veer)

UWTC jeugd succesvol bij interclub wedstrijd


Geplaatst op: 13 april 2015

Na de succesvolle kick off van de jeugdtraining op 7 april, waarbij de ouders van de kinderen uitleg kregen over de trainingen en wedstrijden, stond de eerste interclub wedstrijd op het programma. De jeugdcommissie van UWTC wil het wedstrijd rijden ook stimuleren dus werd er ’s morgens vroeg gezamenlijk vertrokken naar de wedstrijd. En wat deden onze jeugdrenners het geweldig! Bij de jongste jeugd, cat 1-2, een klein deelnemersveld. Siem van Smoorenburg en Esmee de Rijk konden lekker meerijden in de groep. Soms lag Siem iets voor en de volgende ronde kwam Esmee iets eerder door. De laatste ronde werd er fel gesprint tussen beide. Kleine Siem haalde alles uit de kast en kwam met lichte voorsprong op Esmee over de finish. Voor Siem een mooie derde plaats en ook Esmee mocht voor haar vierde plaats een beker in ontvangst nemen.
Bij cat 3-4 stond het grootste startveld met 16 deelnemers. Mees van Smoorenburg, Louisa Suchtelen en Joyce de Rijk konden lang in het peloton blijven. Helaas had Joyce last van haar luchtwegen en moest er als eerst af, maar ze bleef keurig doorrijden en werd 13e. De laatste rondes moest ook Louisa het peloton laten gaan. Maar petje af voor deze dame, ook zij bleef goed volgen en werd 10e. Op het moment dat het peloton de bel kreeg was Mees ervandoor gegaan. Helaas voor Mees gingen er een paar dames hard in de achtervolging en werd hij weer bijgehaald. Uiteindelijk werd Mees toch nog derde.
Bij cat 5-6 hadden Sven Buskermolen en Olivier Suchtelen er zin in. Sven hield het tempo hoog en is menig ronde aan kop van het peloton gezien. Uiteindelijk bleven ze met z'n 6-en over. Olivier moest soms op zijn tanden bijten om het tempo te kunnen volgen. Met als resultaat een sterke 2e plaats voor Sven en een 5e plaats voor Olivier.
Bij de laatste groep: cat 7 en nieuwelingen schrok Ian vd Berg even toen hij doorkreeg dat ze gezamenlijk moesten rijden. Hier was nationaal sterk rijdende Stefan Appelman heel veel maatjes te groot voor de rest. Ian kon echter heel goed het peloton volgen en Ian wist verrassend in de eindsprint naar de 6e plaats te rijden. Helaas net buiten de bekers, maar al wel bijna zijn doel van dit jaar bereikt. Namelijk een 5e plaats halen bij een wedstrijd. Top gedaan allemaal en volgende week is er weer zo'n leuke wedstrijd bij WTC de Amstel.
Op hetzelfde tijdstip was er ook een NK selectiewedstrijd voor de jeugd in Hoorn. Hier behaalde Eric Looij uit Wilnis met een 7e plaats enkele belangrijke plaatsingspunten.

Veteranen wedstrijd
Zondag 12 april waren er veel renners naar Woerden gekomen om daar te starten in een veteranen 60+ wedstrijd. Tussen de deelnemers de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh. Vanaf het startschot werd er erg hard gereden waardoor het peloton uiteen viel. Na ongeveer 20 minuten wedstrijd ontstond er een kopgroep van 10 renners met daarbij John Tromp, alsook de Kampioen van Nederland Gijs Nederlof. Achter deze kopgroep vormde zich een groep van 11 renners met daarbij Guus Zantingh, deze groep wist de kopgroep niet te achterhalen. De 10 renners van de kopgroep bleven bij elkaar, omdat niemand de ruimte kreeg om te ontsnappen. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel uit Sint Anthonus, hij wist John Tromp nipt voor te blijven en hiermee spurtte John Tromp uit Kudelstaart zich naar een mooie tweede plaats en haalde hiermee zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. Guus Zantingh won de spurt van de tweede groep en werd 11e.

(Foto door Corry de Veer)

(Foto door Dolly van der Laan)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC jeugd succesvol bij interclub wedstrijd

Na de succesvolle kick off van de jeugdtraining op 7 april, waarbij de ouders van de kinderen uitleg kregen over de trainingen en wedstrijden, stond de eerste interclub wedstrijd op het programma. De jeugdcommissie van UWTC wil het wedstrijd rijden ook stimuleren dus werd er ’s morgens vroeg gezamenlijk vertrokken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: