001 -Family
Open Veld en Woonworkshop Vinkeveld in Vinkeveen

Open Veld en Woonworkshop Vinkeveld in Vinkeveen


Geplaatst op: 13 april 2015

Vinkeveld wordt de nieuwste woonwijk van Vinkeveen. Vinkeveld ligt straks aan de rand van Vinkeveen, tegen de Spoordijk, met uitzicht op de polder. Het bouwterrein wordt zaterdag 18 april tussen 12.00 en 14.00 uur feestelijk omgetoverd tot Open Veld. Tijdens het Open Veld kun je ervaren hoe de locatie erbij ligt en hoe mooi het uitzicht nu al is. Iedereen die wonen in Vinkeveld overweegt, is welkom voor een kennismaking.

Tijdens het Open Veld zijn er mensen van de gemeente en van de ontwikkelende partijen om vragen aan te stellen. Sportievelingen kunnen meedoen aan een Bootcamp. En een verhalenverteller komt tussen 12.00 en 13.00 uur een inspirerend verhaal vertellen. Maar vooral kun je wandelen over het nieuwe Vinkeveld en zo alvast sfeerproeven en aangeven waar op het veld jij zou willen wonen. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom op het bouwterrein aan de Voorbancken in Vinkeveen. Let op: de parkeergelegenheid is zeer beperkt.

Woonworkshop maandagavond 20 april
Het Open Veld is de feestelijke aftrap van het cocreatie proces dat de gemeente De Ronde Venen ingaat om Vinkeveld klantgericht te ontwikkelen. De wensen van woningzoekenden spelen een belangrijke rol bij het maken van de plannen voor Vinkeveld. Op maandagavond 20 april vanaf 19.30 uur is de eerste woonworkshop gepland in De Boei in Vinkeveen. De avond begint met een korte presentatie over het project. Daarna is volop tijd en ruimte ingericht om wensen voor woningtypen, de opzet van de wijk en de uitstraling op te halen. Als je overweegt in Vinkeveld te gaan wonen, en graag mee wilt denken: meld je dan aan via woneninvinkeveld.nl. In totaal komen er drie woonworkshops. Deelnemers aan één of meer van de workshops worden beloond met voorrang op de start verkoop. Op de volgende avond op 27 mei gaan de deelnemers dieper in het plan voor de wijk. Nog voor de zomer is het nieuwe plan op hoofdlijnen klaar. Na de zomer volgt de derde workshop waar het echt over de woningen zelf zal gaan. Eén stukje van het plan is al zo concreet dat de eerste 16 woningen daarop nog dit voorjaar in verkoop kunnen gaan. Voor het grootste deel van Vinkeveld wordt echter verkoop in het najaar van dit jaar verwacht.

De gemeente De Ronde Venen gaat het cocreatie proces in samen met een aantal ontwikkelende partijen (Vink&Veenman, MIII Architecten, Stichting Afbouwwoningen) en met GroenWest voor de sociale huurwoningen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open Veld en Woonworkshop Vinkeveld in Vinkeveen

Vinkeveld wordt de nieuwste woonwijk van Vinkeveen. Vinkeveld ligt straks aan de rand van Vinkeveen, tegen de Spoordijk, met uitzicht op de polder. Het bouwterrein wordt zaterdag 18 april tussen 12.00 en 14.00 uur feestelijk omgetoverd tot Open Veld. Tijdens het Open Veld kun je ervaren hoe de locatie erbij Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: