001 -Family
Vorig jaar zijn buurtgenoten in Wilnis gestart met een initiatief dat dit jaar een vervolg krijgt in een nieuwe gouden actie met een picknickbank langs de vaart.

Breng zaterdag Goud in uw wijk


Geplaatst op: 14 april 2015

Honderden inwoners gaan aanstaande zaterdag aan de slag om hun buurt nog groener en gezelliger te maken. Met bijna veertig initiatieven is deze vierde editie bij voorbaat al de grootste. Goud in je wijk focust dit jaar op groen, duurzaam en gezond.

In Abcoude, Amstelhoek, Mijdrecht en Wilnis adopteren bewoners hanging baskets aan lantaarnpalen in de straat. Samen met buren tekenen zij tijdens kleine buurtfeestjes en andere groenactiviteiten adoptie-overeenkomsten. Na IJsheiligen gaan ze de baskets samen vullen voor fleurige Rondeveense straten deze zomer.

Ook dankzij andere initiatieven wordt De Ronde Venen een stuk groener. In Abcoude leggen bewoners van Dorpszicht een irrigatiesysteem aan voor de binnentuin van de Angstelborgh en aan Koppelland worden fruitbomen geplant. In Vinkeveen krijgen twee groenstroken aan Conincksmeer beplanting en start de Dodaarslaan met jaar twee van een eigen moestuin.

Gouden partner NME-centrum De Woudreus in Wilnis organiseert tussen 10:00 en 13:00 uur diverse natuuractiviteiten in het naast gelegen Speelwoud. Ga op excursie, plant zomerbollen, aai bijen onder leiding van een imker, proef zijn verse honing en test flammkuchen (een soort Duitse pizza) uit een oven die speciaal voor Goud in je wijk wordt opgestookt. Alle activiteiten zijn gratis.

Op vrijdag 17 april gaan verschillende scholen al voor groen goud. Kinderen van onder andere de Piusschool, Vlinderbosschool en CNS starten een moestuin bij hun school of poten bijenminnende zomerbollen in een nabijgelegen park.

Naast de groene acties worden speeltoestellen opgeknapt, zwerfafval opgeruimd, picknickbanken geplaatst en veel meer. Alles in combinatie met vele koffiekannen en lekkere hapjes onder de partytent en met een springkussen in de buurt. U bent van harte uitgenodigd aan te haken bij één van de activiteiten. Een compleet overzicht vindt u op goudinjewijk.nl

Goud in je wijk wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen, NME-centrum De Woudreus, GroenWest en Stichting Tympaan De Baat met financiële ondersteuning van de gemeente en GroenWest. Voor meer informatie en inspiratie: www.goudinjewijk.nl, www.facebook.com/goudinjewijk, @goudinjewijk en goudinjewijk@derondevenen.nl

Vorig jaar zijn buurtgenoten in Wilnis gestart met een initiatief dat dit jaar een vervolg krijgt in een nieuwe gouden actie met een picknickbank langs de vaart.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Breng zaterdag Goud in uw wijk

Honderden inwoners gaan aanstaande zaterdag aan de slag om hun buurt nog groener en gezelliger te maken. Met bijna veertig initiatieven is deze vierde editie bij voorbaat al de grootste. Goud in je wijk focust dit jaar op groen, duurzaam en gezond. In Abcoude, Amstelhoek, Mijdrecht en Wilnis adopteren bewoners … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: