001 - Escaperoom aglemeen
Foto met dank aan bevrijdingsvuur lopers Westfriesland 2013

Bevrijdingsfestival Aalsmeer 5 mei 2015 gaat door!


Geplaatst op: 14 april 2015

Yes we meet again!

Aalsmeer, 14 april 2015
5 mei aanstaande is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In de afgelopen weken is met man en macht gewerkt om de financiering en organisatie voor een spetterende viering rond te krijgen. En: het is gelukt! Dank zij subsidie van de gemeente, donaties van inwoners en vele organisaties en bedrijven die belangeloos meewerken of het evenement sponsoren. Onder het motto Yes we meet again is een geweldig programma voor u in voorbereiding.

De organisatie licht graag al een tipje van de sluier op wat betreft het programma:
In de voormiddag:
• parade in Aalsmeer Dorp van een groot aantal oude legervoertuigen van vereniging Keep them Rolling;
• openingsceremonie bij het oude Raadhuis met toespraak burgemeester en bijdrage Sursum Corda, net als 70 jaar geleden;
• aankomst lopers Bevrijdingsvuurestafette Aalsmeer uit Wageningen en ontsteken Aalsmeers Bevrijdingsvuur op het Praamplein.
In de namiddag en avond:
• opening tentoonstelling Vrijheid in het Oude Raadhuis;
• feest op het Praamplein; muzikale omlijsting en veel te doen en te beleven voor jong en oud; toegang en attracties zijn gratis;
• bevrijdingsconcert Crown Theater Yes we meet again (eerste eigen productie van het Aalsmeerse ‘vrijwilligerstheater’); kaartverkoop aan de theaterkassa, in het Boekhuis Aalsmeer en op www.crowntheateraalsmeer.nl.
Meer informatie volgt. Zie ook www.4en5meiaalsmeer.nl.

Uitgelicht:
Bevrijdingsvuurestafette
Een groep enthousiaste hardlopers en fietsers is aan het trainen voor de Bevrijdingsvuurestafette. Zij halen in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen het bevrijdingsvuur op en brengen dat lopend en geëscorteerd door de fietsers naar Aalsmeer. Hier worden ze - feestelijk begeleid - rond het middaguur binnengehaald op het Praamplein. Burgemeester Vonk – Vedder zal de fakkel in ontvangst nemen en het Aalsmeerse Bevrijdingsvuur aansteken dat de hele dag zal blijven branden. Wil je meelopen met dit eervolle hardloopevenement? Meld je dan snel aan op www.personal4u.nl onder Info, Bevrijdingsvuurestafette (geen inschrijfkosten).

Tentoonstelling vrijheid Oude Raadhuis
Om 14 uur opent burgemeester Jobke Vonk de tentoonstelling Vrijheid in het Oude Raadhuis. Deze tentoonstelling is in nauwe samenwerking met KCA tot stand gekomen. De tentoonstelling geeft met oude filmfragmenten en foto’s, krantenknipsels en dergelijke een beeld van hoe de bevrijding destijds werd gevierd. Hoe kinderen aankijken tegen bevrijding wordt in beeld gebracht met ‘Elfjes’, korte gedichtjes in elf woorden, die leerlingen van alle scholen in Aalsmeer en Kudelstaart hebben gemaakt. Jongeren van De Binding maakten een videodocumentaire. Zij interviewden mensen van verschillende generaties over wat vrijheid voor hen betekent. En ook Aalsmeerse kunstenaars leveren een bijdrage met werken die in het teken staan van vrijheid en bevrijding. De tentoonstelling opent 5 mei a.s. haar deuren en is te bezichtigen tot 21 juni a.s. De toegang is gratis. Voor openingstijden zie www.kunstencultuuraalsmeer.nl. De Elfjes zijn op 5 mei ook te bewonderen als etalageposters in de winkels in Aalsmeer en Kudelstaart.

 

 

Foto met dank aan bevrijdingsvuur lopers Westfriesland 2013


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bevrijdingsfestival Aalsmeer 5 mei 2015 gaat door!

Yes we meet again! Aalsmeer, 14 april 20155 mei aanstaande is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In de afgelopen weken is met man en macht gewerkt om de financiering en organisatie voor een spetterende viering rond te krijgen. En: het is gelukt! Dank zij subsidie van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: