001 -Family
Basisscholen werken mee aan mozaïek Flower Festival

Basisscholen werken mee aan mozaïek Flower Festival


Geplaatst op: 17 april 2015

Leerlingen van de Antoniusschool, De Graankorrel, de Zuidooster en de Samen Een zijn deze week begonnen met een speciaal project. In de komende twee maanden verzorgen zij plantjes die uiteindelijk worden gebruikt in een groot mozaïek tijdens Aalsmeer Flower Festival. Het mozaïek gaat een schilderij van Vincent van Gogh uitbeelden.

Onder begeleiding van vrijwilligers van KMTP Groei & Bloei hebben de leerlingen zelf een stek van de plant Coleus opgepot. De stekjes groeien in de komende weken tot volwaardige planten en de leerlingen gaan uiteraard hun best doen om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Ondertussen steken ze ook nog iets op van de groeiwijze en verzorging van deze plant. Voor de klas met het mooiste resultaat is er een leuke prijs.

Tezamen vormen de planten straks de schilderijlijst van een mozaïek, dat in het weekend van 20 en 21 juni op het Molenplein in Aalsmeer-Centrum te zien is. Naast de lijst bestaat het mozaïek uit ruim duizend bloeiende planten in twaalf verschillende kleurstellingen. Hiermee wordt een zelfportret van Vincent van Gogh uitgebeeld. Dit schilderij is niet zomaar gekozen, het is dit jaar namelijk precies 125 jaar geleden dat de bekende Nederlandse schilder overleed.

Het mozaïek is onderdeel van Aalsmeer Flower Festival, dat zich afspeelt op vier kleurrijke locaties. Meer informatie is te vinden op www.aalsmeerflowerfestival.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisscholen werken mee aan mozaïek Flower Festival

Leerlingen van de Antoniusschool, De Graankorrel, de Zuidooster en de Samen Een zijn deze week begonnen met een speciaal project. In de komende twee maanden verzorgen zij plantjes die uiteindelijk worden gebruikt in een groot mozaïek tijdens Aalsmeer Flower Festival. Het mozaïek gaat een schilderij van Vincent van Gogh uitbeelden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: