001 - Week van de ontmoeting
Gemeente Aalsmeer houdt Wecycle actie 28 april

Gemeente Aalsmeer houdt Wecycle actie 28 april


Geplaatst op: 20 april 2015

De agenda van Aalsmeer staat weer bol van allerlei leuke festiviteiten. Te beginnen op 27 april met Koningsdag, een dag waarop traditioneel de vrijmarkt plaatsvindt in het Dorp. Altijd leuk die kinderen die hun speelgoed dat ze ontgroeid zijn proberen te verkopen om er weer nieuw speelgoed voor te kunnen kopen.

Wel altijd een lange dag, want wie er niet op tijd bij is, heeft geen goeie plek. Op zo’n dag wordt natuurlijk altijd lekker gegeten en gedronken, maar helaas leert de ervaring dat men de verpakkingen hiervan maar laat slingeren in plaats van in de afvalbak. Ook worden vaak niet verkochte spullen maar ‘gewoon’ achtergelaten………

De Gemeente heeft, in samenwerking met De Meerlanden, hier handig op ingespeeld door op 28 april een Wecycle actie te houden om inwoners te stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de Milieustraat in Rijsenhout. De eerste 100 inleveraars ontvangen het spannende jeugdboek “Schaduw over Koningsdag”. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje met het gezin.

Maar…….is het ècht nodig om zo te belonen? Is het niet de normaalste zaak van de wereld om afval in de afvalbak te gooien en elektrische apparaten aan te bieden voor recycling???

Ook de Tupperware consulente van Aalsmeer (e.o.) Anita maakt mooi van deze gelegenheid gebruik door met een bakfiets vol Eco flessen op de Vrijmarkt aanwezig te zijn. De Tupperware Ecoflessen zijn gegarandeerd 100% lekvrij, vaatwasmachine bestendig en oneindig hervulbaar!Dit bespaart niet alleen een hoop geld in aanschaf van allerlei dure verpakkingen, maar het reduceert ook de vorming van de veelbesproken “plasticsoup”, die ons milieu ernstig bedreigt.

En…..als je geen rommel maakt, hoeft ‘t ook niet opgeruimd te worden en kan het Gemeente Belastinggeld nuttiger besteed worden!

Al met al een WIN-WIN situatie dus, dus….. ”met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak”!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer houdt Wecycle actie 28 april

De agenda van Aalsmeer staat weer bol van allerlei leuke festiviteiten. Te beginnen op 27 april met Koningsdag, een dag waarop traditioneel de vrijmarkt plaatsvindt in het Dorp. Altijd leuk die kinderen die hun speelgoed dat ze ontgroeid zijn proberen te verkopen om er weer nieuw speelgoed voor te kunnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: