V.V. Atalante dames 3 speelt puike laatste wedstrijd

Geplaatst op: 20 april 2015

Afgelopen donderdag speelde de GT.Bunck-formatie haar laatste wedstrijd van het seizoen. Bij een 0-4 overwinning kon de ploeg op gelijke hoogte komen met haar tegenstander, SAS ’70 D2. Lange tijd lag Atalante op koers, maar in derde set gooide SAS roet in het eten. Ach, het maakte toch allemaal al niet meer uit. Met een 1-3 overwinning sloot Atalante een mooi seizoen puik af.

De eerste set kwam Atalante goed uit de startblokken; de pass en set-up lagen netjes en aan het net werden weinig fouten gemaakt. De Vinkeveense equipe had wel wat moeite met het vinden van de gaten in de Uithoornse verdediging. Gelukkig maakte de thuisploeg net iets meer fouten en ging de overwinning in set 1 met 17-25 naar Atalante.

De tweede set werd gestart met een andere opstelling en dit was direct aan het begin van de set merkbaar. Er moest weer even gezocht worden naar de vaste lijnen en patronen. Atalante wist zich te herstellen al had de ploeg wel moeite met de tactische ballen van SAS. Menig keer werd er door de thuisploeg gescoord met een diep, geplaatste bal of juist een korte bal net over de blokkering. Atalante bleef wel bij en dankzij een zeer goede blokkering liep Atalante uit. Met 21-25 was ook set 2 prooi voor Atalante.

De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste twee sets. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en wisten bij elkaar goed de zwakke punten bloot te leggen. Het ene moment excelleerde Atalante met mooie aanvallen en services; het andere moment was het SAS dat het spel bepaalde. Dit keer was het SAS dat het goede spel het langste volhield en met 25-22 was de derde set terecht voor de thuisploeg.

De vierde plaats was op dat moment al niet meer haalbaar voor Atalante, maar winst in de wedstrijd wel. De thuiswedstrijd werd verloren door Atalante en ze wilde deze wedstrijd dan ook graag winnen. Van slechts één ploeg in de competitie werden tot op heden beide wedstrijden verloren; van elke andere ploeg wist Atalante minimaal een keer te winnen. Dat was dus ook het doel en Atalante ging zeer gedreven van start. Op de service van Mirjam van der Strate liep de GT.Bunck-formatie flink uit op de thuisploeg. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, omdat Atalante ook aan het net de bovenliggende ploeg was. Met killblocks en harde aanvallen gingen de Vinkeveense dames in sneltreinvaart naar de 25. Met een kleine hapering op het eind werd uiteindelijk het eindstation snel bereikt; met 12-25 ging de laatste set en daarmee de wedstrijd naar Atalante.

Dames 3 kan terug kijken op een mooi seizoen; er werden maar liefst zestien wedstrijden gewonnen en van alleen de kampioen werden beide wedstrijden verloren. Verder heeft het team geweldige vooruitgang geboekt en is bijna elke speler individueel gegroeid. Bedankt voor alle support afgelopen seizoen en tot na de zomer!

Afgelopen donderdag speelde de GT.Bunck-formatie haar laatste wedstrijd van het seizoen. Bij een 0-4 overwinning kon de ploeg op gelijke hoogte komen met haar tegenstander, SAS ’70 D2. Lange tijd lag Atalante op koers, maar in derde set gooide SAS roet in het eten. Ach, het maakte toch allemaal al Lees meer »