KDO schakelt concurrent Zwanenburg uit voor de 3e periode dankzij prima 2e helft

Geplaatst op: 20 april 2015

Na het teleurstellende 4-4 gelijkspel van vorige week tegen Schoten, kwam afgelopen zondag Zwanenburg op bezoek in De Kwakel. Zwanenburg was nog niet geheel zeker van lijfsbehoud, maar dankzij een goede laatste reeks nog wel in de race voor de derde periodetitel. Voorafgaand aan dit duel was het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van KDO in de strijd om de laatste periode. Trainer Raymond de Jong beloonde Maurice Bartels en Mathijs van Rijn met een basisplaats vanwege hun sterkte invalbeurt van vorige week.

In de eerste helft zaten de Kwakelaars niet lekker in de wedstrijd. Op onverklaarbare wijze werden afspraken niet nagekomen door de spelers, terwijl er een matige beleving zichtbaar was bij KDO.
Na tien minuten spelen strafte Zwanenburg de Kwakelse lamlendigheid af door de openingstreffer te maken. KDO was overal één stap te laat, zodat uiteindelijk de linksbuiten van Zwanenburg, Hollander, bij de tweede paal de 0-1 kon binnenkoppen.

Een volgende domper voor de Kwakelaars volgde in de 17e minuut toen aanvoerder Sven Vlasman niet goed op zijn knie terecht kwam bij het neervallen in het zestienmetergebied. Sven werd nog behandeld, maar dit mocht niet baten, hij werd even later vervangen door Bart van der Tol. Vlasman is voor controle naar het ziekenhuis gegaan, maar pas morgen (lees: maandag) kan er meer gezegd worden over de ernst van zijn knieblessure.
In de 35e minuut kwam KDO eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Een lange bal van Maurice Bartels werd goed gecontroleerd door Bart van der Tol, die vervolgens Rick Kruit aanspeelde. Kruit aarzelde niet en schoot de bal strak in de linkerhoek, 1-1. Vlak hierna was Mathijs van Rijn dichtbij de 2-1 na een afgemeten voorzet van Rick Kruit, maar gescoord werd er niet. Joeri Stange dacht in de 43e minuut de tweede Kwakelse treffer wel te maken, maar zijn volle uithaal in het zestienmetergebied werd door doelman Rene Jonker knap overgetikt. Vlak voor rust kreeg Zwanenburg een ingooi vanaf de rechterkant, waarbij de spits de bal in zijn voeten ontving. Spits van Veen kon de bal vervolgens eenvoudig voorgeven, waarna zijn medespeler Selvi vrij voor doelman Peter Onderwater wist te verschalken, 1-2.

Wat erin de rust in de Kwakelse kleedkamer allemaal gezegd is, blijft gissen, maar een feit was wel dat KDO na rust veel sterker voor de dag kwam dan in de eerste helft. Rick Kruit en Bart van der Tol (2x) waren in vroeg stadium dichtbij de gelijkmaker, maar Zwanenburg hield ternauwernood stand.
Trainer Raymond de Jong bracht na een uur spelen Joris Kortenhorst binnen de lijnen ging hiermee over naar een 3-4-3 systeem. Dit bleek achteraf een goede zet van de Kwakelse oefenmeester.

De druk op de verdediging van Zwanenburg nam verder toe, wat uiteindelijk in de 64e minuut leidde tot een verdiende gelijkmaker vanuit een standaardsituatie. De technisch begaafde Maurice Bartels schoot een vrije trap vanaf ruim twintig meter om de Zwanenburgse muur heen en hierdoor ging de bal op keurige wijze in de linkerbenedenhoek, 2-2. Een juweeltje van een doelpunt wat typerend was voor het sterke spel van Bartels deze middag. KDO nam het heft vervolgens verder in handen en in de 71e minuut resulteerde dit tot een Kwakelse voorsprong. Onder toeziend oog ruim tweehonderd toeschouwers gaf Bart van der Tol een fraaie steekbal op Joeri Stange. Stange aarzelde niet en schoot tot groot genoegen van het thuispubliek de 3-2 tegen de touwen. Tien minuten later werd de wedstrijd definitief beslist toen Rick Kruit zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Na een diepe bal van Maurice Bartels, verlengde Mathijs van Rijn de bal, waarna Rick Kruit één op één kwam te staan met Zwanenburg-doelman Jonker. Kruit was vervolgens zeer koelbloedig en tekende hiermee zijn vijftiende competitietreffer aan, 4-2, wat ook de eindstand betekende.

De Kwakelaars revancheerden zich in de tweede- van de matige eerste helft en hield hierdoor toch knap de drie punten in eigen huis. Door deze overwinning staat KDO nu op de eerste plaats in de derde periode. Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil met de naaste belager DSOV vijf punten geworden. KDO begint volgende week zondag met een lastige uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee. Om 14:00 uur spelen de Kwakelaars dan op het sportpark De Doolhof, de laatste twee wedstrijden zijn nog tegen Roda’23 (3 mei, thuis) en RKDES (10 mei, uit). Wij hopen op uw steun in deze beslissende fase van de competitie!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger (60e Joris Kortenhorst), Timo Kas, Sven Vlasman (17e Bart van der Tol), Maurice Bartels, Rick Kruit (89e Remco de Boer), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het teleurstellende 4-4 gelijkspel van vorige week tegen Schoten, kwam afgelopen zondag Zwanenburg op bezoek in De Kwakel. Zwanenburg was nog niet geheel zeker van lijfsbehoud, maar dankzij een goede laatste reeks nog wel in de race voor de derde periodetitel. Voorafgaand aan dit duel was het verschil tussen … Lees meer »