Atlantis 2 neemt koppositie over

Geplaatst op: 20 april 2015

Na duidelijke taal van coach Peter van der Wel stapt het team van Atlantis met opperste concentratie het veld op. Deze concentratie en een echte teamprestatie zou kunnen zorgen voor een overname van de koppositie, mits er met vier punten verschil werd gewonnen.

Je zou denken dat een belangrijke wedstrijd als deze wat gespannen zou beginnen. Niets was minder waar. Het eerste aanvalsvak speelt een mooie aanval uit, welke door Lisanne wordt afgemaakt met een schot; 1-0. De daaropvolgende minuten bouwt Atlantis haar voorsprong rustig uit naar 5-0. Halverwege de eerste helft komt het eerste tegen doelpunt en begint DKV met een inhaalrace. In de rust staat er een 7-5 stand op het bord; een hoopvolle stand, maar onvoldoende voor de overname van de eerste positie in de poule.

Atlantis 2 komt dan ook gebrand de kleedkamer uit, in de hoop de eerste minuten van de eerste helft te kunnen evenaren. Atlantis komt wederom goed uit de startblokken en de beide heren van het eerste aanvalsvak weten binnen 10 minuten te scoren; 9-5. De vier punten voorsprong is bereikt en zal behouden moeten worden.
Het sterk verdedigende Atlantis blijft hard werken en laat in de tweede helft maar een doelpunt door. Zelf scoren zij nog zesmaal. Met een 15-6 eindstand en doelpunten van alle acht basisspelers is de missie van deze ploeg duidelijk behaald.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, neemt Atlantis 2 de koppositie over van het bezoekende DKV.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 speelt mee om de hoogste plaats in het buitenseizoen. De ambitie van het tweede team van Atlantis is niets minder dan het kampioenschap. Zaterdag 18 april kwam DKV 2 op bezoek, op dat moment houder van plek nummer 1. Na duidelijke taal van coach … Lees meer »