Atlantis 1 toont strijdlust, maar trekt toch aan het kortste eind

Geplaatst op: 20 april 2015

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1, gesponsord door de Rabobank, alweer de derde wedstrijd van het tweede helft veldseizoen. Na een wedstrijd verloren en gewonnen te hebben, was het team gebrand om de punten in Mijdrecht te houden, want na de laatst gespeelde wedstrijd gewonnen te hebben smaakte dit naar meer. Dit keer was het op de vertrouwde thuisbasis en de tegenstander was Fluks 1 uit Noordwijk. De vorige ontmoeting in Noordwijk (afgelopen september) won Fluks met ruime cijfers. Dit keer waren beide ploegen gewaagd aan elkaar en was het 70 minuten lang spannend wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Na strijdlust te hebben getoond was het toch Fluks die de punten mee nam naar Noordwijk. Eindstand: 10 – 12

Het was prima weer voor een korfbalwedstrijd. Het zonnetje scheen en af en toe kwam er een windje over het veld. Atlantis kwam goed uit de startblokken. De aanval creëerde direct goede kansen en de verdediging hield goed druk op Fluks. Het was toch Fluks die de score opende. Beide ploegen hadden moeite om het “mandje te vinden”. Pas na veertien minuten spelen scoorde Fluks het tweede doelpunt. Er werd van vak gewisseld en Atlantis wist snel twee doelpunten te maken om de stand weer gelijk te trekken. Fluks was naar Mijdrecht gekomen om de punten mee terug te nemen. De “Noordwijkers” raakten op dreef wisten uit te lopen naar 2 – 6. Atlantis gaf zich niet zomaar gewonnen en door vechtlust te tonen wisten ze terug te komen naar 5 – 6, dit was tevens de ruststand.

Na de peptalk van coaches Hans van Dasler en Marijke Pauw ging Atlantis er weer tegenaan. De wedstrijd kon nog gewonnen worden als de kansen maar werden afgemaakt. (Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan). Het was dan ook Fluks die beter uit de kleedkamer kwam en het gat weer vergrootte naar een verschil van twee doelpunten. Fluks raakte steeds meer in een flow. Atlantis kon het tij maar moeilijk keren. Het mandje bleef steeds onvindbaar. Ondertussen was Fluks verder uitgelopen naar een stand van 7 – 12. Atlantis probeerde nog het onderste uit de kan te halen. De eindsprint van het team zorgde ervoor dat Fluks niet meer tot scoren kwam en wisten zelf nog drie doelpunten te maken. Helaas was dit niet genoeg om Fluks in te halen. Na het eindsignaal van de scheidsrechter stond de eindstand van 10 – 12 op het scorebord.

De punten bleven helaas niet in Mijdrecht, maar Atlantis kan wel terug kijken op een goede wedstrijd. Er werden goede aanvallen opgezet, strijdlust getoond en keihard voor elkaar gewerkt. Helaas konden deze elementen niet voor de overwinning zorgen. Deze (team)inzet zal zeker meegenomen worden naar volgende week zaterdag. De “Rabobank ploeg” speelt dan tegen Achilles 1 om 15.30 uur aan het Pomonaplein in Den Haag.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1, gesponsord door de Rabobank, alweer de derde wedstrijd van het tweede helft veldseizoen. Na een wedstrijd verloren en gewonnen te hebben, was het team gebrand om de punten in Mijdrecht te houden, want na de laatst gespeelde wedstrijd gewonnen te hebben smaakte dit naar meer. … Lees meer »