Atalante heren 1 sluit seizoen in stijl af

Geplaatst op: 20 april 2015

Met een 4-0 overwinning op Forza Hoogland heeft Atalante A-side Media heren 1 op eigen kracht de vierde plaats veroverd in haar debuutjaar in de promotieklasse. Met een selectie van slechts zes man en aanvulling uit heren 2 en 5 een geweldige prestatie. En tevens een mooi afscheid van Frans Roos en Iwan Hendriks, die de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage leverden aan het succes van heren 1.

Mocht Frans vorige week het verblijf in de promotieklasse veilig stellen in de wedstrijd tegen US (3-2 winst), ditmaal stond de laatste wedstrijd van het seizoen in het teken van het behalen van de vierde plek en het afscheid van Iwan. En ook nu lukte het om de vertrekkende speler een hoofdrol te laten vervullen en de vierde plaats veilig te stellen.

Zaterdag….
Het was een zaterdag, niet de meest favoriete speeldag van de Vinkeveense heren, en dan ook nog eens vroeg om 12.30 uur in Amersfoort. Omdat Remco vanwege een rugblessure moest afhaken, stonden er slechts zes namen op het wedstrijdformulier. Maar Atalante was gebrand op een waardige afsluiting van het seizoen en dat lukte in alle opzichten.

Bas was nog wat brak na een bruiloft op vrijdagavond, maar hengelde met een goede plaatsbal en een sterk blok wel de eerste voorsprong binnen, 3-5. Daarna ging het in de eerste set redelijk gelijk op, totdat Jeroen met zijn service een gaatje wist te slaan, 11-14. De slotfase van deze set was spannend, maar Iwan pakte met een geslepen plaatsbal en een goede korte aanval de beslissende puntjes, waarna Forza met een foutservice Atalante de eerste set cadeau deed, 23-25.

Sterk vervolg
In de tweede set nam Atalante al snel een voorsprong die het niet meer weggaf en langzaam uitbreidde. Iwan met zijn service en aanval, Erik met enkele fraaie combinatie-aanvallen en een sterk blok van Bas en Jeroen betekenden een probleemloze 15-25 setwinst. En een 0-2 voorsprong.

In de derde set een omzetting. Yorick, in heren 2 een buitenaanvaller, offerde zich 12 wedstrijden in heren 1 op om de middenpositie te bezetten, na vaak al een wedstrijd met heren 2 te hebben gespeeld. Hij ging nu naar zijn favoriete positie aan de buitenkant en Leroy verhuisde naar het midden. Dat was in het begin even wennen, maar al gauw bleek dat ook in deze opstelling Atalante te sterk was voor het reeds gedegradeerde Forza Hoogland, 15-25.

Bouwen aan nieuw team
Winst ook in de altijd lastige vierde set, zou betekenen dat Atalante op eigen kracht die vierde plek zou veilig stellen. En dat lukte met een hoofdrol voor Iwan. Een 1-mans killblock, een service-ace, een perfect uitgevoerde staffel, een perfect gecamoufleerde plaatsbal, we weten wat we gaan missen komende seizoen. Maar ook Erik, Bas, Yorick en Leroy wisten op aangeven van Jeroen de gaten te vinden in de defensie van de thuisploeg. En natuurlijk was het Iwan die het laatste punt mocht binnenslaan, 22-25.

En prachtig resultaat voor de promovendus, die voor komend seizoen moet gaan bouwen aan een (deels) nieuw team. Er komt een aantal talenten bij zodat Atalante heren 1 komend seizoen in ieder geval met acht man kan starten. Maar er gaat heel wat ervaring verloren. Nu eerst nagenieten van een heerlijk seizoen en dan snel gaan toewerken naar het komende seizoen, waar de doelstelling weer lijfsbehoud zal zijn.

Met een 4-0 overwinning op Forza Hoogland heeft Atalante A-side Media heren 1 op eigen kracht de vierde plaats veroverd in haar debuutjaar in de promotieklasse. Met een selectie van slechts zes man en aanvulling uit heren 2 en 5 een geweldige prestatie. En tevens een mooi afscheid van Frans … Lees meer »