Dubbel kampioensfeest bij Atalante

Geplaatst op: 20 april 2015

Afgelopen vrijdag 17 april speelden in de Boei de “kampioensteams” naast elkaar hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Het meisjes A team van Atalante is een talentvol team dat al lang samenspeelt en ook al eerder bij de B-jeugd de beker heeft veroverd. Het team is met voormalig Heren 1 trainer Sjaak Immerzeel dit seizoen hard aan het werk geweest met een nieuw systeem. Ze speelden al met vaste set-uppers en dat werd verder uitgebouwd waarbij steeds 3 aanvallers aan het net in stelling gebracht konenden worden. Ook de aanvallers speicaliseren op midden, buiten en diagonaal, het spel zoals dit bij de senioren teams wordt gespeeld.

Een aardige uitdaging voor de trainer Sjaak maar de meiden pikken het goed op. Ze hebben in de tweede helft geen enkele wedstrijd verloren, in de poule waren ze samen met Amstelveen duidelijk de sterksten. In maart waren de twee onderlinge duels en de Atalante meiden konden met een winst en een gelijkspel een klein gaatje slaan.

Doordat de Vinkeveense A meiden verder weinig punten hebben laten liggen, hadden ze in de laatste thuiswedstrijd tegen SAS uit Uithoorn slechts twee punten nodig om de eerste plek te bemachtigen.

De eerste set begon wat gespannen, maar het team speelde solide tegen de speelsters van SAS. Met een paar mooie aanvallen en goede services wisten ze een voorsprong af te dwingen. De jongedames uit Uithoorn gaven zich zeker niet zomaar gewonnen, het werd een mooi duel dat de thuisploeg met 25-18 binnenhaalde. Nog 1 set te gaan. De spanning was er in de tweede set helemaal vanaf en groengele equipe overklaste de gastploeg in dit tweede bedrijf. Met een riante 25-8 het kampioenschap binnen gehaald!!!

Het feestje mocht beginnen!! Nog wel even de laatste twee sets uitspelen. Deze verliepen ietwat rommelig, maar ook dan wisten ze nog van SAS te winnen. Een mooie 4-0 winst. Gefeliciteerd meiden!!

Ernaast speelde Heren 5. Dit jonge team bestaat uit spelers die vorig jaar uitkwamen in het jeugd A team, dit seizoen bij de senioren aangevuld met twee senioren spelers. Het team liep als een “trein”. De jeugd pikte het goed op in de senioren competitie, vertonen een duidelijke groei en waren daardoor al heel snel duidelijk de sterktste in hun poule. Ze hebben het hele seizoen geen enkele wedstrijd verloren en waren daardoor al in maart kampioen. Ook dit team wordt getraind door Sjaak Immerzeel die deze vrijdagavond wel een topavondje beleefde met de twee kampioenen uit zijn “stal”.

Deze laatste wedstrijd was tegen de nummer 2 in de poule, Eerst Vat Dag H1 uit Haarlem. Omdat trainer-coach Sjaak zijn MA1 meiden nog naar het kampioenschap moest leiden was het mede-coach Kees van den Brink die de heren vanaf de kant aanspoorde. Eerste Vat Dag is een sterke tegenstander en tegen hen spelen onze Heren 5 dan ook altijd hun leukste en spannendste wedstrijden.

De eerste set begon Heren 5 scherp en gemotiveerd. Het ging in het begin nog een beetje gelijk op, maar de set werd redelijk simpel gewonnen met 25-13. De tweede set is tegen Eerst Vat Dag altijd een moeilijke: Eerste Vat Dag is warmgedraaid, terwijl Heren 5 wat van hun scherpte verliest. Uiteindelijk werd nog een redelijke achterstand weggewerkt, maar had Heren 5 toch nog 30 punten nodig om deze set te winnen (30-28). De laatste 2 sets deed heren 5 wat er van hen verwacht werd en wonnen deze overtuigend. Mannen van vijf: proficiat!!

Afgelopen vrijdag 17 april speelden in de Boei de “kampioensteams” naast elkaar hun laatste wedstrijd van het seizoen.Het meisjes A team van Atalante is een talentvol team dat al lang samenspeelt en ook al eerder bij de B-jeugd de beker heeft veroverd. Het team is met voormalig Heren 1 trainer … Lees meer »