Museum De Ronde Venen viert eerste Nationale Museumweek

Museum De Ronde Venen viert eerste Nationale Museumweek


Geplaatst op: 20 april 2015

Museum De Ronde Venen heeft haar deuren weer geopend voor publiek. En dat wordt gevierd!
Tijdens de eerste Nationale Museumweek is het museum daarom van woensdag 22 april tot en met zondag 26 april tussen 14.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. Wij vragen u slechts om een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van het museum. Op zaterdagmiddag 25 april wordt ook de veensteekmachine speciaal voor dit evenement een extra keer gestart.

Museum De Ronde Venen bezit een bijzondere machine: de laatste Veensteekmachine van Nederland. De veensteekmachine werd gebruikt voor het steken en baggeren van het laagveen, zodat hier turf van gemaakt kon worden. Slechts een paar keer per jaar wordt deze enorme baggermachine gestart voor publiek. Zaterdagmiddag 25 april wordt de machine speciaal voor de Nationale Museumweek tot leven gewekt. Met veel geronk zal het kloppende hart van de machine, een unieke 80 pk Bronsmotor uit 1924, worden gestart door vrijwilligers van het museum. Vanaf 14.00 uur kunt u dit schouwspel bijwonen en vervlogen tijden herleven in het museum.

Het thema van de Museumweek is /Ons echte goud\. In het museum vindt u onze ‘goudschatten’. Het bruine goud, zoals turf ook werd genoemd, speelt een belangrijke rol in de veengeschiedenis van De Ronde Venen. Het museum vertelt het verhaal van de turfstekers en veenbazen, en de invloed die zij op onze omgeving hebben gehad. De sporen van het verleden lijken steeds meer te vervagen, maar in het museum worden de herinneringen aan vroeger bewaard.

Museum De Ronde Venen
Herenweg 240 - 3645 DW Vinkeveen
T 0297-262223
E info@museumderondevenen.nl
W www.museumderondevenen.nl | www.veensteekmachine.nl

Geopend: Wo t/m zo tussen 14.00-17.00 uur

 Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Museum De Ronde Venen viert eerste Nationale Museumweek

Museum De Ronde Venen heeft haar deuren weer geopend voor publiek. En dat wordt gevierd!Tijdens de eerste Nationale Museumweek is het museum daarom van woensdag 22 april tot en met zondag 26 april tussen 14.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. Wij vragen u slechts om een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: