001 - Tuimarkt
Wat eten we vandaag? Recept van voedingsdeskundige Lodi

Wat eten we vandaag? Recept van voedingsdeskundige Lodi


Geplaatst op: 20 april 2015

De grote vraag van elke dag is vaak: ‘wat eten we vandaag?’. Graag help ik jullie een beetje op weg. Als moeder van twee jonge kinderen en voedingsdeskundige/ gewichtsconsulent vind ik het belangrijk om elke avond een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Mijn kinderen eten het allerliefst aardappels, vlees en groente en vaak voldoe ik aan hun wens. Tenslotte is het belangrijk dat kinderen, in de groei, elke dag hun algemeen dagelijkse hoeveelheden aan voedingsstoffen en voedingsmiddelen binnen krijgen.

Twee keer per week eten we vis en meestal probeer ik een keer per week vegetarisch ( zonder vlees, wel kaas, noten of iets anders ter vervanging) te koken. Om de standaard maaltijden af en toe af te wisselen spit ik de Boodschappen van de Boni, het tijdschrift van de Jumbo en de Allerhande van AH altijd helemaal door en vind ik vaak leuke en lekkere tips en ideeën. Vaak pas ik nog wel het een en ander aan binnen het recept ( zo gebruik ik bij onderstaand recept veel minder boter dan aangegeven) om ook daadwerkelijk iets gezonds op tafel te zetten.

Dit recept voor Broccoli soep vond ik in het tijdschrift van de Jumbo. Het was een groot succes hier in huis, zowel bij groot als bij klein:

Romige broccolisoep met oude kaas
Hoofdgerecht- 20 min- 4 personen
10gr halvarine bak en braad + 2uen, gesnipperd + 500 gr broccoli + 1 L groentebouillon + 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes + 1 flesje kookzuivel light (250ml) = 50 gr geraspte Old Amsterdam ( kaas, zakje 100 gr) extra: staafmixer en volkorenbrood ( geroosterd)

1 Verwarm in een soeppan de boter. Fruit de uien 4 min zonder ze te laten kleuren. Schep de broccoli erdoor en bak nog 5 min zachtjes. 2 Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. 3 Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de kookzuivel toe en verwarm de soep nog 2 min. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 4 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met een beetje kaas. Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Eet smakelijk

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop mensen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wat eten we vandaag? Recept van voedingsdeskundige Lodi

De grote vraag van elke dag is vaak: ‘wat eten we vandaag?’. Graag help ik jullie een beetje op weg. Als moeder van twee jonge kinderen en voedingsdeskundige/ gewichtsconsulent vind ik het belangrijk om elke avond een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Mijn kinderen eten het allerliefst aardappels, vlees … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: