001 -Family

Taalpunt De Ronde Venen zoekt Taalvrijwilligers


Geplaatst op: 20 april 2015

Eén op de negen volwassenen in Nederland is laaggeletterd.
Dat betekent meer dan drieduizend laaggeletterden in De Ronde Venen.
Het grootste deel van deze groep heeft Nederlands als moedertaal.

Met een geschikt taalaanbod kunnen laaggeletterden beter leren lezen en schrijven. Ieder heeft zijn eigen doel: je (klein-)kind kunnen voorlezen, de post lezen, een kaartje schrijven, de verpakkingen in de supermarkt lezen, whatsappen, een sollicitatiebrief schrijven, een formulier lezen en invullen, meer kans op een baan…

Het Taalpunt De Ronde Venen leidt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven toe naar een geschikt taalaanbod, zoals een cursus, een training of een getrainde taalcoach.

Werkt u mee aan het terugdringen van laaggeletterdheid in De Ronde Venen?

Het Taalpunt De Ronde Venen zoekt vrijwilligers voor de functie van:
- Medewerker Taalpunt in de Bibliotheek in Mijdrecht: u ontvangt één dagdeel per week mensen met taalvragen en mensen die taalvrijwilliger zijn of willen worden;
- Taalconsulent: u voert intakegesprekken met taalvragers, u schat het taalniveau in, overlegt met de taalvrager wat hij of zij wil leren en geeft advies aan de taalvrijwilliger over het geschikte lesmateriaal;
- Taalcoach: u helpt via conversatie anderstaligen beter Nederlands te leren spreken. U wordt dan individueel gekoppeld aan iemand die bij u past en begeleidt hem of haar één uur per week.

Voor alle functies geldt dat u vooraf de Basistraining Taalvrijwilliger dient te volgen. Deze training duurt drie dagdelen en wordt aangeboden door Stichting Lezen & Schrijven. Vrijwilligers worden uiteraard begeleid.

Voor meer informatie en aanmelding: taalpunt@stdb.nl

Het Taalpunt is een initiatief van het Platform Aanpak Laaggeletterdheid De Ronde Venen, een samenwerking van Stichting Tympaan-De Baat, Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en Gilde De Ronde Venen, met ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalpunt De Ronde Venen zoekt Taalvrijwilligers

Eén op de negen volwassenen in Nederland is laaggeletterd.Dat betekent meer dan drieduizend laaggeletterden in De Ronde Venen.Het grootste deel van deze groep heeft Nederlands als moedertaal.Met een geschikt taalaanbod kunnen laaggeletterden beter leren lezen en schrijven. Ieder heeft zijn eigen doel: je (klein-)kind kunnen voorlezen, de post lezen, een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: