Eric Spaargaren en Alyssa te Riele spelen tegenstanders zoek

VZOD/FIQAS geeft Alkmaarders flink pak slaag

Geplaatst op: 21 april 2015

U leest het goed, 29-13, en nee, er wordt alweer enkele weken op het veld gespeeld. De afmetingen van het hoofdveld op de Wim Kan Dreef zijn dan sinds dit seizoen wel gelijk getrokken aan de zaal, maar toch waaide het afgelopen zaterdag buiten wel harder dan het tot nog toe ooit in de Proosdijhal heeft gedaan, waardoor scoren soms toch lastiger kan zijn. De zon deed overigens ook goed zijn best vandaag. Op het veld spelen we zoals bekend tien minuten langer. Dat komt neer op zo’n zeventien procent meer speeltijd. In de zaal werd het, voor coach Frits Visser o zo bekende, appeltaart-gemiddelde van achttien doelpunten behaald. Met deze extra speeltijd op het veld zou je kunnen zeggen dat eenentwintig doelpunten het veldgemiddelde mag zijn (weersinvloeden daargelaten uiteraard).

Vanaf minuut één een scherpe start met Alyssa te Riele die tijgerend (en jarig) een aantal korte kansen weet te creëren en er al binnen de eerste minuut twee van weet te benutten. Na een klein opstootje tussen Martijn Vervark en zijn heer, wordt er ongeveer elke twee minuten wisselend door verschillende spelers gescoord. Zo staat er na 11 minuten al 7-1 op het door FIQAS vlaggen omgeven scorebord. Hierna valt de scoremachine even wat stil, maar volgen de punten tussen de 26e en 35e minuut elkaar weer snel op. Zo kan de thee met 14-4 rust(ig) genoten worden. De wedstrijd was eigenlijk al lang gespeeld dus de uitdaging zat nog in het neerzetten van een goede tweede helft en het vooral niet oplopen van blessures. Bij 25 doelpunten voor betekent het taart bakken voor de coach, dus dat zou ook niet verkeerd zijn.

Thomas van der Zwaard opende de score vanaf de stip, echter was het DSO die vervolgens driemaal op rij scoorde, 15-7. Hierna viel het ook bij DSO stil en nam VZOD/FIQAS het verder over, wederom werd er over verschillende schijven gescoord waarmee men met nog vijftien minuten te spelen op een 20-9 voorsprong kwam. De geur van verse appeltaart waaide hierdoor al over het speelveld. Het laatste kwartier wisselde DSO nog vier spelers van het tweede team om hen wat extra speeltijd te laten maken. Aan het beeld van de wedstrijd veranderde hierdoor weinig. Zeker in de laatste vier minuten ging nog even het gas er op bij VZOD/FIQAS en dat werd beloond met zeven doelpunten. Hoeveel was het eigenlijk? Eindstand negenentwintig doelpunten voor, dat is volgens bovenstaande berekening een achtendertig procent bovengemiddeld scorend VZOD/FIQAS.

Met nog vier wedstrijden te gaan wordt het ook op het veld zaak om hetzelfde niveau vast te houden. De punten van de drie wedstrijden (DSO 1, 2 & A1) waar de Alkmaarders voor kwamen bleven allen in Kudelstaart. DSO 1, nummer zeven in de poule, had de punten echter wel goed kunnen gebruiken. Hekkensluiter DTS achtervolgt hen in de strijd tegen degradatie op twee punten. Achtervolger ZKC ‘31 deed haar plicht door ook te winnen van hekkensluiter DTS, hierdoor staat het Kudelstaartse vlaggenschip op papier nog steeds met drie punten verschil bovenaan in de competitie. De Vinken, de nummer drie in de poule bij het eerste lijkt af te haken in de strijd om het kampioenschap door van De Corvers te verliezen. Inmiddels is de zaalcompetitie ook bekend, VZOD/FIQAS 1 zal in de 2e klasse uitkomen tegen Luno, Triaz, Velocitas, ODO, GKV (H), ZKC ’31 & Weidevogels.

OOK VZOD 2 NOG OP KOERS VOOR DE DUBBEL

Ook VZOD/FIQAS 2 moest uitkomen tegen DSO. De Alkmaarders hadden in deze poule nog wel kansen dus hadden de sterkst mogelijke opstelling neergezet. Gedurende de wedstrijd liep VZOD steeds tegen een punt achterstand aan te kijken en dreigde de voorsprong in de poule kwijt te raken. Vlak voor tijd werd echter een slotoffensief ingezet waardoor eerst de gelijkmaker werd gescoord en in de laatste minuut de volle buit werd binnengehaald; 12-11. Hierdoor behoudt VZOD 2 twee punten voorsprong. Volgende week speelt VZOD 2, evenals VZOD 1, uit tegen de Vinken, de directe concurrent.

U leest het goed, 29-13, en nee, er wordt alweer enkele weken op het veld gespeeld. De afmetingen van het hoofdveld op de Wim Kan Dreef zijn dan sinds dit seizoen wel gelijk getrokken aan de zaal, maar toch waaide het afgelopen zaterdag buiten wel harder dan het tot nog … Lees meer »