001 - Escaperoom aglemeen
Zaterdag eerste historische dorpswandeling van 2015 in Aalsmeer

Zaterdag eerste historische dorpswandeling van 2015 in Aalsmeer


Geplaatst op: 21 april 2015

Aanstaande zaterdag 25 april wordt in Aalsmeer-Centrum de eerste dorpswandeling van dit jaar gehouden. Tot en met september is er elke laatste zaterdag van de maand weer een wandeling onder leiding van een gids langs bijzondere punten en gebouwen in de dorpskern.

De eerste wandeling staat onder leiding van de gidsen Joost Hoffscholte en Leo Bertoen en begint zaterdag om 11.00 uur. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via info@beleefaalsmeer.nl of door te bellen naar het Boekhuis, tel. 0297-324454.

De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het derde seizoen plaats. Het initiatief van de VVV Aalsmeer voert deelnemers langs een aantal bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Het gidsenteam bestaat uit drie vaste gidsen. Joost Hoffscholte was van 1985 tot 2007 burgemeester van Aalsmeer, Leo Bertoen is voorzitter van zowel de Historische Tuin als Korenmolen De Leeuw en Joop Kok heeft als architect veel kennis van Aalsmeerse monumenten en gebouwen. Nieuw dit jaar is dat ook een aantal themawandeling worden georganiseerd, waarvoor gidsen met specifieke kennis worden ingezet. De Aalsmeerse dorpswandeling duurt ongeveer vijf kwartier en is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl en via info@beleefaalsmeer.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaterdag eerste historische dorpswandeling van 2015 in Aalsmeer

Aanstaande zaterdag 25 april wordt in Aalsmeer-Centrum de eerste dorpswandeling van dit jaar gehouden. Tot en met september is er elke laatste zaterdag van de maand weer een wandeling onder leiding van een gids langs bijzondere punten en gebouwen in de dorpskern. De eerste wandeling staat onder leiding van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: