001 - Week van de ontmoeting
Ontdek je talent op een blaasinstrument op Basisschool De Graankorrel in Aalsmeer

Ontdek je talent op een blaasinstrument op Basisschool De Graankorrel in Aalsmeer


Geplaatst op: 21 april 2015

Op vrijdag 24 april presenteren de leerlingen van groep 5 van Basisschool De Graankorrel het resultaat van het project Ontdek je talent… op en blaasinstrument.

Tijdens dit project, dat uit zes lessen bestond, kregen de leerlingen les op dwarsfluit, saxonet (een rietinstrument in blokfluitformaat), pockettrompet en P-bone, een trombone van kunststof.
Drie lessen lang mochten de leerlingen alle instrumenten uitproberen om vervolgens een keuze te maken voor één van de instrumenten. Op vrijdag 24 april geven de leerlingen van De Graankorrel om 13.45 uur een presentatie van hetgeen zij hebben geleerd voor ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden.

De lessen werden gegeven onder leiding van dwarsfluitiste Judith Glasbeek, samen met vrijwilligers van het Kudelstaartse harmonie-orkest Sursum Corda. De coördinatie was in handen van André Vulperhorst van Cultuurpunt Aalsmeer.
Doel van het project is om kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor blaasinstrumenten. De betrokken partijen hopen dat het aanzet tot het leren bespelen van een blaasinstrument, en op de wat langere termijn tot het lidmaatschap van een van de muziekverenigingen die Aalsmeer en Kudelstaart rijk zijn.

Het project is gefinancierd door de oudervereniging van De Graankorrel, samen met een bijdrage vanuit het activiteitenbudget van de combinatiefunctie cultuur.
Het Cultuurpunt wil volgend schooljaar vervolg geven aan dit project op andere scholen in de gemeente.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ontdek je talent op een blaasinstrument op Basisschool De Graankorrel in Aalsmeer

Op vrijdag 24 april presenteren de leerlingen van groep 5 van Basisschool De Graankorrel het resultaat van het project Ontdek je talent… op en blaasinstrument. Tijdens dit project, dat uit zes lessen bestond, kregen de leerlingen les op dwarsfluit, saxonet (een rietinstrument in blokfluitformaat), pockettrompet en P-bone, een trombone van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: