001 -Family
Raad gemeente De Ronde Venen stemt unaniem in met bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht

Raad gemeente De Ronde Venen stemt unaniem in met bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht


Geplaatst op: 21 april 2015

Donderdag 9 april 2015 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen unaniem ingestemd met het bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht voor het Rondeveense gebied. Het project betreft de aanleg van een fietsbrug en een natuurverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal ten oosten van Abcoude en ten zuiden van Nigtevecht, op de gemeentegrens tussen Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

Belangrijkste discussiepunt tijdens raadsbehandeling was de bestemmingswijziging van gronden rond de aanlanding van de fietsbrug van agrarisch gebruik naar natuur. Duidelijk werd dat agrarisch medegebruik mogelijk blijft, mits ondergeschikt aan de hoofdbestemming natuur. De bestemming natuur is noodzakelijk voor de natuurverbinding.

Het project is een initiatief van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht. De fietsbrug en natuurverbinding liggen op de gemeentegrens tussen Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Dit bestemmingsplan betreft het deel van het project Fietsbrug Nigtevecht, dat gelegen is in de gemeente De Ronde Venen. Het bestemmingsplan voor het deel dat gelegen is in de gemeente Stichtse Vecht wordt op 7 juni behandeld in de raadscommissie en op 30 juni in de raad van de gemeente Stichtse Vecht.

De exacte uitvoering van de brug is nog niet bekend. Dit wordt bepaald in een aanbestedingsprocedure en moet bekend zijn bij de vergunningsaanvragen. Dit bestemmingsplan biedt het planologisch kader op basis waarvan te zijner tijd deze aanbesteding en de aanvragen worden afgehandeld.

Fietsers en dieren kunnen begin 2017 bij Nigtevecht het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De fietsbrug die daar komt, zorgt voor meer recreatiemogelijkheden en betere bereikbaarheid. De brug koppelt de recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en die langs de Stelling van Amsterdam. Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam beter bereikbaar. Dieren kunnen door de oevers die aangepast worden, zwemmend het kanaal oversteken. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden en versterkt de natuur. Meer informatie over het project fietsbrug Nigtevecht vindt u op www.fietsbrugnigtevecht.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Raad gemeente De Ronde Venen stemt unaniem in met bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht

Donderdag 9 april 2015 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen unaniem ingestemd met het bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht voor het Rondeveense gebied. Het project betreft de aanleg van een fietsbrug en een natuurverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal ten oosten van Abcoude en ten zuiden van Nigtevecht, op de gemeentegrens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: