Keep Them Rolling smaakmakers op 5 mei aanstaande in Aalmeer

Keep Them Rolling smaakmakers op 5 mei aanstaande in Aalmeer


Geplaatst op: 21 april 2015

Op 5 mei 2015 komen de mannen en vrouwen van Keep Them Rolling met een grote verscheidenheid aan authentieke legervoertuigen naar Aalsmeer om ook hier de viering van 70 Jaar Bevrijding extra feestelijk te maken. Zij trokken recent in een twee weken durende tocht van Groesbeek naar Groningen, de route volgend waarlangs Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. In vele dorpen en steden werden zij met gejuich ontvangen, net als destijds de bevrijders.

Op 5 mei 1945 was er ook een optocht als start voor de feestelijkheden op de allereerste Bevrijdingsdag met aan het hoofd locoburgemeester Piet van de Meer. De bonte stoet werd begeleid door de Aalsmeerse Harmonie en door Harmonieorkest Sursum Corda. Nu, 70 jaar later zal burgemeester Jobke Vonk – Vedder meerijden, met Drumband Ophelia als muzikale begeleiding. Bij het Oude Raadhuis – destijds het gemeentehuis - vindt ook deze keer de officiële openingsceremonie. Sursum Corda mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Na het Wilhelmus duiken de legervoertuigen in de Zijdstraat ‘onder’ waar ze voor het publiek gedurende zo’n 1,5 uur te bewonderen zijn. Daarna vertrekken ze in colonne via de Stationsstraat door de Hornmeer, de Stommeer en Oost richting Amstelveen om ’s avonds rond 18 uur weer terug te keren in Aalsmeer van hun tocht door regio Amstelland. De exacte route wordt nog bekend gemaakt.

De leden van Keep Them Rolling zijn gepassioneerde verzamelaars van legervoertuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940 – 1945) gebruikt of gefabriceerd werden. Daarmee willen zij de cultuurhistorische aspecten en achtergronden uitdragen die met deze voertuigen verbonden zijn. Met als doel de herinneringen aan de gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog voor toekomstige generaties te bewaren. Zij mogen op 5 mei aanstaande ook in Aalsmeer ongetwijfeld rekenen op een warm onthaal!

Vrijheid: wat betekent dat voor jou/u?
Jongeren van De Binding in gesprek met Aalsmeerders
Vrijheid en bevrijding hangen nauw samen met het einde van de Tweede Wereldoorlog, 70 jaar geleden. Nog steeds kan een aantal Aalmeerse en Kudelstaartse inwoners er uit eigen ervaring over vertellen. Dat levert boeiende maar ook emotionele verhalen op. Ook latere generaties hebben een beeld bij vrijheid. Sinds WOII zijn er in de wereld vele oorlogen gevoerd, conflicten uitgevochten, werden mensen van hun vrijheid beroofd en in hun vrijheid beperkt, tot de dag van vandaag. In het huidige tijdperk komen oorlog en geweld via de TV en Internet letterlijk de huiskamer binnen en beïnvloeden ons dagelijks leven.

Jongeren sluiten daar hun ogen niet voor. Sterker nog, enkele jongeren van De Binding gingen in gesprek met dorpsgenoten van verschillende generaties en vroegen hoe wat vrijheid en bevrijd zijn voor en betekent. Met ondersteuning van de jongerenwerkers van De Binding maakten zij van al die interviews een videodocumentaire, een bijzonder document in de tijdgeest van nu. Deze documentaire zal in een speciaal daarvoor als ‘bioscoop’ ingerichte ruimte van het Oude Raadhuis een prominente plaats krijgt in de tentoonstelling Vrijheid van KCA. Elfjes, korte gedichtjes van leerlingen van alle scholen in deze gemeente, vele foto’s en oude documenten uit de tijd van de bevrijding en kunstwerken van Aalsmeerse kunstenaars rond het thema vrijheid maken de tentoonstelling compleet en heel speciaal. Te bezichtigen vanaf 5 mei tot 21 juni aanstaande in het Oude Raadhuis.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Keep Them Rolling smaakmakers op 5 mei aanstaande in Aalmeer

Op 5 mei 2015 komen de mannen en vrouwen van Keep Them Rolling met een grote verscheidenheid aan authentieke legervoertuigen naar Aalsmeer om ook hier de viering van 70 Jaar Bevrijding extra feestelijk te maken. Zij trokken recent in een twee weken durende tocht van Groesbeek naar Groningen, de route … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: