001 -Family
Combi regio Amsterdam start in Vinkeveen

Combi regio Amsterdam start in Vinkeveen


Geplaatst op: 22 april 2015

De Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) organiseert op 25 en 26 april a.s. de traditionele Combi Vinkeveen op de Noordplas. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor jeugd van 6 tot 18 jaar in het kader van het regionale Combi-klassement. Het evenement kent drie klassen waarin op verschillende niveaus wedstrijden worden gevaren. Centraal verzamelpunt is het Clubschip van de WVA aan Zandeiland 4. Zaterdagmiddag tijdens de lunch varen een RS500 en een 29’er een demonstratiewedstrijd

Combi Amsterdam
De Combi tour in de regio Amsterdam is een serie van wedstrijden bij acht verschillende watersportverenigingen die elk een weekend wedstrijdzeilen voor de jeugd organiseren. Dit jaar verzorgt de WVA de opening van de tour. De locaties zijn na Vinkeveen nog de plassen bij Haarlem, Vlietlanden, Loosdrecht, Westeinder, Muiden, Nieuwkoop en de Braassemermeer. De wedstrijden zijn voor alle zeilers een uitstekende gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen in een gezellige en ontspannen sfeer.

Verschillende klassen in de Combi
De wedstrijden in de Combi ‘s worden gevaren in de Optimist, de Splash en de RS Feva. De Optimist is de internationaal bekende eenmansklasse waarin bijna iedere zeiler begint. De Splash, is een snelle eenmansboot voor oudere kinderen. De RS Feva is een tweemansboot en behoort tot de zogenaamde ‘skiffs’. De boot is naast het grootzeil en de fok ook uitgerust met een genaker, die er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook voor veel snelheid zorgt.
De WVA is vertegenwoordigd met vijf zeilers in de eenmansboten en vijf teams in de RS Feva. Onze jeugdzeilers zijn al vanaf begin maart hard aan het trainen voor deze wedstrijden. Een aantal zeilers hebben zelfs de hele winter door getraind. Als WVA wedstrijdteam zullen we er dan ook alles aan doen om ook dit jaar weer in de prijzen te vallen. Publiek is van harte welkom op beide dagen om de verschillende teams aan te moedigen en als vanouds zorgt de WVA dat ieder niets te kort komt op het gebied van gezelligheid en sportiviteit.

Programma 25 en 26 april
De eerste wedstrijden van deze combi starten op zaterdag om 11.00 uur. Er wordt geprobeerd om minimaal drie wedstrijden te varen, uiteraard afhankelijk van het weer. Op zondag starten de eerste wedstrijden om 10.00 uur. Het programma eindigt zondag rond 16.00 uur met de prijsuitreiking bij het Clubschip van de WVA.

Uiteraard blijft het tijdens zo’n weekend niet alleen bij zeilen. ’s Avonds kunnen alle zeilers hun ervaringen delen met elkaar. De Combi is een weekend vol activiteit en gezelligheid! Kom vooral een keer kijken, of neem deel aan dit evenement door je aan te melden.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Combi regio Amsterdam start in Vinkeveen

De Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) organiseert op 25 en 26 april a.s. de traditionele Combi Vinkeveen op de Noordplas. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor jeugd van 6 tot 18 jaar in het kader van het regionale Combi-klassement. Het evenement kent drie klassen waarin op verschillende niveaus wedstrijden worden gevaren. Centraal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: