Karwei
Buren in Mijdrecht beplanten bloembakken voor balkons

Buren in Mijdrecht beplanten bloembakken voor balkons


Geplaatst op: 22 april 2015

MIJDRECHT – Bewoners van Hoofdweg 5 – 33 hebben tijdens ‘Goud in je wijk’ hun buurt letterlijk opgefleurd door balkonbakken te beplanten met kleurige zomerbloeiers. Na half mei vult nog meer fleurig groen het straatbeeld met bloembakken aan 4 lantaarnpalen.

Daarin komen onder meer de rijkbloeiende witte Bacopa (hangplant) en Oostenrijkse hanggeraniums aangevuld met andere sterke en onderhoudsarme zomerbloeiers.
Als een van de initiatiefnemers heeft bewoonster Corry Moen deze mix uitgezocht om ‘groen goud’ in haar wijk te brengen.

Hanging baskets
In navolging van diverse bewoners van Twistvlied en Wickelhof wilde zij ook graag ‘hanging baskets’ aan lantaarnpalen in haar buurt. Ze kreeg enthousiaste reacties van buren in haar woningblok, dat erachter en de woningrij die er haaks op staat in de Midrethstraat. Alle belangstellenden konden deze beplanting bewonderen tijdens ‘Goud in je wijk.’ Voor de gelegenheid hingen de bakken deze dag ter promotie ongeveer op ooghoogte aan een van de palen.

Mens-erger-je-niet
Samen met vrijwilligers zorgde mevrouw Moen voor een sfeervolle straat op deze stralend zonnige zaterdag. Lange vlaggetjesslingers wapperden tussen de balkons en lantaarnpalen in het zachte wind. Vrolijke muziek liet de bewoners weten dat de plantjesactie was gestart en waar het gezellig toeven was.
Middenin de straat was ruimte om mens-erger-je-niet in het groot te spelen. Van enige ergernis was gelukkig niets te merken, wel van gezelligheid onder de gasten op het gemoedelijk gevormde ‘straatterras’. Een statafel voldeed prima om de contracten voor groenadoptie te ondertekenen. Voor de aanvraag van iedere hanging basket is één contactpersoon nodig met twee andere buren. Zij zorgen voor de plantjes en halen de bloembakken binnen aan het einde van het seizoen.

Wijkwethouder
Een andere tafel was compleet gevuld met tientallen plantjes, wat handschoenen en een opengewerkte zak potgrond. Op de bestrating ernaast stond een flinke stapel lege balkonbakken in de trendy kleur taupe. Daarin kwamen al snel blauwe lobelia’s te staan en tweekleurig bloeiende Oostenrijkse hanggeraniums met roze/witte bloemen.
Wijkwethouder David Moolenburg stak de handen ook uit de mouwen en volgde het voorbeeld van vrijwilligers Iris Broekhuijsen - fractie assistent van Lijst 8 - en lijsttrekker Leonie Minnee, die op een steenworp afstand woont van dit deel van de Hoofdweg. Buurtbewoners betalen hiervoor een eigen bijdrage. Wijkcomité Proostdijland gaf financiële en praktische ondersteuning. Voorzitter Saskia van den Bor richtte een dankwoord tot initiatiefnemer Corry Moen. Op haar balkon werden Intussen de eerste gevulde bloembakken opgehangen door haar kleinkinderen Debby en Brian die de hele morgen volop hebben meegeholpen.
Ook andere wijkbewoners die kwamen ‘buurten’, raakten enthousiast over de hanging baskets en kregen de spelregels en concept contracten mee van Corina van der Neut, wijkcontactfunctionaris van gemeente De Ronde Venen in het wijkteam van Proostdijland. Wie meer wil weten de adoptie van hanging baskets, kan daarom vragen via: e-mailadres info@wijkcomite-proostdijland.nl of het gemeentelijk Klant Contact Centrum: tel. 0297 – 29 16 16.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Buren in Mijdrecht beplanten bloembakken voor balkons

MIJDRECHT – Bewoners van Hoofdweg 5 – 33 hebben tijdens ‘Goud in je wijk’ hun buurt letterlijk opgefleurd door balkonbakken te beplanten met kleurige zomerbloeiers. Na half mei vult nog meer fleurig groen het straatbeeld met bloembakken aan 4 lantaarnpalen. Daarin komen onder meer de rijkbloeiende witte Bacopa (hangplant) en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: