Provincie Utrecht maakt rechtstreekse bus naar Utrecht CS onmogelijk

Provincie Utrecht maakt rechtstreekse bus naar Utrecht CS onmogelijk


Geplaatst op: 22 april 2015

Burgemeester en wethouders van gemeente De Ronde Venen zijn zeer teleurgesteld in de provincie. In het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het busvervoer blijkt een passage toegevoegd die een rechtstreeks busverbinding onmogelijk maakt. Dit in tegenstelling tot eerdere documenten en ondanks een toezegging van gedeputeerde Van Lunteren. Het college van De Ronde Venen heeft de provincie dringend verzocht om de eis te laten vervallen die een rechtstreekse bus met Utrecht onmogelijk maakt.

In de definitieve versie van het Programma van Eisen is nu de passage opgenomen: “Breukelen-Utrecht (lijn 130) Afspraken tussen Provincie Utrecht en NS bepalen dat rechtstreekse bussen tussen enerzijds Breukelen (en de gemeente De Ronde Venen) en anderzijds Utrecht via de A2 niet zijn toegestaan”.
“Ik heb met gedeputeerde Van Lunteren afgesproken dat hij een rechtstreekse buslijn niet zou tegenhouden als wij de behoefte zouden aantonen”, zegt een teleurgestelde verkeerswethouder Aldrik Dijkstra. “Maar nu heeft de provincie achter onze rug om een eis opgenomen wat dit onmogelijk maakt. Zo ga je als overheden niet met elkaar om.” Wethouder Dijkstra is er zich van bewust dat de gedeputeerde vond dat de behoefte hard moest worden aangetoond. “Toen er nog een rechtstreekse lijn was, zaten de bussen naar Utrecht helemaal vol. Dit toont voor mij al voldoende de behoefte aan. Maar ok. Wij zijn met veel enthousiasme een enquête gestart. Een buslijn is gewoonweg te belangrijk voor onze inwoners en ondernemers.” Dat blijkt ook wel uit de reacties: meer dan duizend mensen hebben de enquête al ingevuld. Voordat de resultaten echter gebruikt kunnen worden gebruikt, heeft de provincie het voor busmaatschappijen onmogelijk gemaakt om een rechtstreekse lijn aan te bieden. “Onze inspanningen voor beter openbaar vervoer krijgen zo geen eerlijke kans”, aldus Aldrik Dijkstra.

Naast dit aspect stoort het burgemeester en wethouders ook dat de provincie foutieve informatie verstrekt. De provincie beweert dat ze afspraken heeft met de NS. Daarom mag er geen buslijn naar Utrecht rijden. Wethouder Dijkstra: “Terwijl we in november nog een brief van de provincie hebben gekregen dat er geen afspraken zijn. De provincie heeft als uitgangspunt dat de markt weet wat de reiziger wil. Ik zou zeggen: sluit dan een rechtstreekse bus naar Utrecht niet uit. Laat het over aan de busmaatschappijen." Dijkstra sluit af: “We blijven strijden voor een beter openbaar vervoer. Ik roep alle inwoners nogmaals op de enquête in te vullen. Zo maken we samen een vuist naar de provincie.”

Op www.derondevenen.nl vindt u een link naar de vragenlijst. U kunt de enquête ook invullen via https://nl.surveymonkey.com/r/utrechtstreeks.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Provincie Utrecht maakt rechtstreekse bus naar Utrecht CS onmogelijk

Burgemeester en wethouders van gemeente De Ronde Venen zijn zeer teleurgesteld in de provincie. In het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het busvervoer blijkt een passage toegevoegd die een rechtstreeks busverbinding onmogelijk maakt. Dit in tegenstelling tot eerdere documenten en ondanks een toezegging van gedeputeerde Van Lunteren. Het Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: