001 - De Baat

Toerclub Abcoude organiseert achtste Oude Hollandse Waterlinie Toertocht


Geplaatst op: 23 april 2015

Op zondag 3 mei organiseert de Toerclub Abcoude voor de achtste keer de Oude Hollandse Waterlinie Toertocht. Deze tocht voert u langs de Oude Hollandse Waterlinie. In het rampjaar 1672 werd ons land overvallen door de Fransen, Duitsers en Engelsen; dankzij de waterlinie werd het Franse leger tegengehouden bij fort Wierickerschans.
De linie was een doordacht netwerk van inlaatplaatsen, dammetjes en sluisjes, aanvoerkanalen, dijkjes waterpeilbeheer en strategische met forten versterkte locaties waarmee grote gebieden onder water kon worden gezet (inunderen) ter verdediging van de politieke macht van Holland en Amsterdam.
Heel veel restanten van deze Oude Hollandse Waterlinie zijn nog steeds terug te vinden in ons landschap.
Deze route voert daar in grote lijnen langs. Kijk ook eens bij www.oudehollandsewaterlinie.nl

Ook fietsers die geen lid zijn van de Toerclub Abcoude kunnen deelnemen. We vertrekken vanaf café-restaurant de Punt in Baambrugge (Rijksstraatweg 12-14). Vertrektijd is om 9.00 uur. Inschrijven vanaf 8.45 uur. De tocht is 120 km, maar het is ook mogelijk om een kortere variant van 60 km te fietsen. Voor meer informatie zie ook onze website www.toerclubabcoude.nl

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toerclub Abcoude organiseert achtste Oude Hollandse Waterlinie Toertocht

Op zondag 3 mei organiseert de Toerclub Abcoude voor de achtste keer de Oude Hollandse Waterlinie Toertocht. Deze tocht voert u langs de Oude Hollandse Waterlinie. In het rampjaar 1672 werd ons land overvallen door de Fransen, Duitsers en Engelsen; dankzij de waterlinie werd het Franse leger tegengehouden bij fort … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: