001 -Family
Aalsmeers Flower Festival krijgt subsidie van provincie Noord-Holland

Aalsmeers Flower Festival krijgt subsidie van provincie Noord-Holland


Geplaatst op: 23 april 2015

Maandag 20 april overhandigde gedeputeerde Jan van Run van de provincie NoordHolland aan 13 evenementen subsidie. Ook het 2e Aalsmeerse Flower Festival, wat gehouden wordt op 20 en 21 juni, kreeg een cheque van 5.000 euro. De cheque werd overhandigd aan wethouder Jop Kluis en Jacqueline Boerma van het Flower Festival. De reden voor de subsidie was dat dit bloemrijke evenement Noord-Holland toeristisch en cultureel nog aantrekkelijker maakt.

Gedeputeerde Van Run: “Het is mooi om te zien dat zoveel bijzondere plekken en evenementen in Noord-Holland nu door nog meer mensen ontdekt kunnen worden." De provincie stelde voor het vierde jaar op rij via Amsterdam Marketing een Toeristisch Promotiebudget beschikbaar. In 2015 gaat het om een bedrag van € 50.000. Een vakjury beoordeelde in totaal 47 aanvragen, waarvan er dertien zijn gehonoreerd. Criteria om in aanmerking te komen voor een provinciale bijdrage waren o.a. samenwerking met ten minste drie partijen, minimaal de helft moet gefinancierd worden door de aanvragers zelf en de activiteiten moeten een bovenlokale aantrekkingskracht hebben. De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van de brancheorganisaties Recron, Hiswa, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Noord-Holland, Cultuurcompagnie Noord-Holland en de Regio VVV's.

Gedeputeerde Van Run noemde het vanuit provinciaal oogpunt extra bijzonder dat Fort Kudelstaart een van de locaties is van het Flower Festival. Het fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam en behoort daarmee tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor dit Werelderfgoed. Tijdens het Flower Festival is in en om het fort bloemrijke kunst te zien en is er onder meer een foodcourt met eetbare bloemen. Meer informatie op www.aalsmeerflowerfestival.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeers Flower Festival krijgt subsidie van provincie Noord-Holland

Maandag 20 april overhandigde gedeputeerde Jan van Run van de provincie NoordHolland aan 13 evenementen subsidie. Ook het 2e Aalsmeerse Flower Festival, wat gehouden wordt op 20 en 21 juni, kreeg een cheque van 5.000 euro. De cheque werd overhandigd aan wethouder Jop Kluis en Jacqueline Boerma van het Flower … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: