001 -Family
Workshop “Gamba speciaal” op Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer

Workshop “Gamba speciaal” op Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer


Geplaatst op: 24 april 2015

Leerlingen van de kookklas op Wellantcollege de Groenstrook kregen afgelopen maandag een workshop van chef-kok Stefan van Sprang. De kookklas-leerlingen uit leerjaar 1 leerden o.a. hoe je een lekkere gamba klaar maakt.

Afgelopen maandag kregen de leerlingen van de kookklas (leerjaar 1) een workshop van Stefan van Sprang, de chef-kok van het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant “Aan De Poel” in Amstelveen. Er waren van te voren diverse spullen klaargezet zodat de leerlingen na een korte kennismaking direct aan de slag konden.

Van Sprang deed een aantal handelingen voor, zoals het schoonmaken van een gamba en hoe je van een komkommerplakje een heel mooi torentje kunt maken. Daarnaast kregen de leerlingen allerlei informatie over de producten die gebruikt werden.

Er was geen recept van het klaar te maken gerecht, dus de leerlingen moesten heel goed opletten. Tevens moesten zij een foto maken van het eindproduct, zodat ze dat op hun eigen werkplek konden namaken.

Er werd heel hard en geconcentreerd gewerkt door de leerlingen, ze hadden allemaal twee bordjes of schaaltjes uitkozen waar ze hun product op klaar maakten. Er werd één bord klaargemaakt voor directe consumptie en het andere werd gebruikt om beoordeeld te worden door chef-kok Stefan en docente mevrouw Swart. De resultaten waren geweldig!

De twee beste groepjes kregen een prijs en als klap op de vuurpijl kreeg de school ook nog een prachtig boek vol met mooie foto’s van gerechten die gemaakt zijn door Stefan van Sprang.

Nadat de keukens waren schoongepoetst en de chef-kok heel hartelijk was bedankt, gingen de leerlingen voldaan en tevreden naar huis.

De kook-docenten zijn super trots op de kookklas-leerlingen en kijken terug op een leerzame, leuke les.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.

De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens onze website: www.wellant.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Workshop “Gamba speciaal” op Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer

Leerlingen van de kookklas op Wellantcollege de Groenstrook kregen afgelopen maandag een workshop van chef-kok Stefan van Sprang. De kookklas-leerlingen uit leerjaar 1 leerden o.a. hoe je een lekkere gamba klaar maakt. Afgelopen maandag kregen de leerlingen van de kookklas (leerjaar 1) een workshop van Stefan van Sprang, de chef-kok … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: