001 -Family
Geslaagd bezoek Remkes aan Aalsmeer

Geslaagd bezoek Remkes aan Aalsmeer


Geplaatst op: 24 april 2015

Op 23 april bracht Commissaris van de Koning, de heer Johan Remkes, een ambtsbezoek aan Aalsmeer. Om 9.30 uur werd hij hartelijk op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Jobke Vonk-Vedder en het college. Vervolgens maakte het gezelschap een bustocht langs verschillende locaties in Aalsmeer en bracht een bezoek aan Flora Holland. Het bezoek eindigde met een gesprek met raadsleden in Brasserie Oevers in Kudelstaart. De heer Remkes zei aan het eind van zijn bezoek dat Aalsmeer veel waardevolle en krachtige elementen heeft die ook de aandacht van de Provincie hebben. Ook raad en college waren positief over het bezoek en de goede inhoudelijke gesprekken.

Tijdens de bustocht vroeg het college aandacht voor een aantal zaken. Zo bracht zij onder meer de effecten van het Luchthavenindelingbesluit (LIB) voor Aalsmeer ter sprake. In dit dossier trekt Aalsmeer met haar buurgemeenten op, omdat er straks mogelijk in een nog groter deel van Aalsmeer geen woningen meer mogen worden gebouwd. Dat zou de gemeente ernstig in haar ontwikkelingsmogelijkheden beperken en de leefbaarheid onder druk zetten. Verder benadrukte het college hoe belangrijk een ongestoord logistieke verbinding (OLV) voor de bloemenveiling is. Deze verbinding wordt mede door de provincie gefinancierd. Fort Kudelstaart werd bezocht als voorbeeld van de recreatieve mogelijkheden die Aalsmeer verder wil ontwikkelen.

Bij het bezoek aan Flora Holland stond de toekomst van de sierteeltsector op de agenda. Directeur Lucas Vos gaf kort aan wat de ontwikkelingen in de sector zijn en legde uit waarom Flora Holland voor een nieuwe strategie heeft gekozen. Vervolgens gaf Sander van Voorn, programmanager van de Greenport Aalsmeer, aan wat de Greenport doet om de concurrentiepositie van de sierteeltsector te versterken. Daarbij ligt de focus op innovatie, onderwijs, duurzame energie en Schiphol als ‘preferred flower hub’. De Greenport heeft ook prioriteit bij de Provincie verklaarde Remkes.

Tijdens de lunch bij Brasserie Oevers sprak een afvaardiging van de raad met de heer Remkes. Op een constructieve en open manier spraken zij over onder meer de ambtelijke samenwerking, de nieuwe zorgtaken van de gemeente en burgerparticipatie. Zoals bij elk ambtsbezoek bracht de heer Remkes het onderwerp integriteit ter sprake. Bij zijn afscheid kreeg hij als blijk van waardering, hoe kan het ook anders bij een bezoek aan Aalsmeer, bloemen en een hortensia.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagd bezoek Remkes aan Aalsmeer

Op 23 april bracht Commissaris van de Koning, de heer Johan Remkes, een ambtsbezoek aan Aalsmeer. Om 9.30 uur werd hij hartelijk op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Jobke Vonk-Vedder en het college. Vervolgens maakte het gezelschap een bustocht langs verschillende locaties in Aalsmeer en bracht een bezoek aan Flora … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: