001 - Tuimarkt
Jeugdbrandweer Vinkeveen door naar halve finale

Jeugdbrandweer Vinkeveen door naar halve finale


Geplaatst op: 28 april 2015

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich afgelopen zaterdag bij de kwalificatiewedstrijd in Beverwijk geplaatst voor de halve finale. De ploeg uit Vinkeveen behaalde een zeer verdienstelijke tweede plaats in de wedstrijdklasse Aspiranten Lage Druk. Tevens werd de pompbediener die voor het eerst meedeed die dag als gedeelde beste beoordeeld door de jury.

Het Vinkeveense team kreeg te maken met een brandmelding bij basisschool De Sleutelbloem in Beverwijk. De melding was gedaan door een omstander en omdat de school was gesloten werd er direct een sleutelhouder gewaarschuwd. Bij de binnenverkenning door de aanvalsploeg bleek er achterin het schoolgebouw in een opslagruimte met speeltoestellen brand te zijn ontstaan met een uitbreiding naar de gymzaal. Ondertussen was door de waterploeg samen met de pompbediende de waterwinning naar het schoolgebouw opgebouwd.

De eerste straal werd door de aanvalsploeg ingezet op de brandhaard om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen en bescherming te bieden voor de waterploeg die hierdoor met de tweede straal de uitbreiding in de gymzaal konden bereiken. Nadat op de uitbreiding de tweede straal was ingezet kon de brand worden afgeblust. Na het ventileren van het gebouw konden alle materialen weer worden opgeruimd. Nadat de laatste materialen over de finish waren gebracht zat de wedstrijd ervoor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.

Bij de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Beverwijk mocht de ploeg uit Vinkeveen uiteindelijk de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen! Deze plaats geeft daarnaast tevens recht op deelname aan de halve finale!

 


Laatst bewerkt op: 25 februari 2018 19:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdbrandweer Vinkeveen door naar halve finale

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich afgelopen zaterdag bij de kwalificatiewedstrijd in Beverwijk geplaatst voor de halve finale. De ploeg uit Vinkeveen behaalde een zeer verdienstelijke tweede plaats in de wedstrijdklasse Aspiranten Lage Druk. Tevens werd de pompbediener die voor het eerst meedeed die dag als gedeelde beste beoordeeld door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: