Terecht gelijkspel voor KDO in Wijk aan Zee

Geplaatst op: 28 april 2015

Na de veerkrachtige 4-2 overwinning van vorige week op Zwanenburg, speelde het eerste afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd in en tegen Wijk aan Zee. De thuisploeg, die met name in de tweede periode veel punten bij elkaar wist te sprokkelen, leek op voorhand geen eenvoudige prooi voor de Kwakelaars. Zeker ook omdat KDO het deze middag moest doen zonder aanvoerder Sven Vlasman (nog geen duidelijkheid over de ernst van zijn knieblessure, maar het ziet er niet goed uit) en de eveneens geblesseerde Joris Kortenhorst.

In de eerste helft was KDO bij vlagen oppermachtig in Wijk aan Zee. Achterin stond de Kwakelse verdediging als een huis en voorin kon de Kwakelse ploeg meerdere malen profiteren van de zwakke opbouw van Wijk aan Zee. In de 17e minuut was het dan ook niet verwonderlijk dat KDO de openingstreffer maakte. Na een kortgenomen corner ontving Joeri Stange de bal aan de zijkant van het veld. Joeri omspeelde zijn directe tegenstander en behield het overzicht. Stange zag even later Rick Kruit namelijk in komen lopen en bediende hem via een hoge geplaatste bal op zijn hoofd. Kruit wist hier wel raad mee en kopte de 0-1 binnen. KDO bleef in Wijk aan Zee goed voetballen en had vlak voor rust de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Spits Mathijs van Rijn reageerde slim op een verkeerde inspeelpass van de thuisploeg en ging op dertig meter van het doel één op één met de plaatselijke sluitpost. In plaats van de doelman te omspelen (en wellicht een rode kaart omdat hij onderuit gehaald zou worden en doorgebroken was) koos Mathijs ervoor om in ene op doel te schieten. Zijn schot ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de rechterpaal, zodat de rust bereikt werd met een 0-1 voorsprong voor KDO.

In de tweede helft ging Wijk aan Zee meer druk naar voren geven, waardoor KDO minder grip kreeg op de wedstrijd. Een aderlating voor de Kwakelaars volgden in de 65e minuut toen topscorer Rick Kruit licht geblesseerd en met kramp het veld noodgedwongen moest verlaten, Fabian van der Hulst was zijn vervanger. Onder aanvoering van de fanatieke aanhang van het vissersdorp ging Wijk aan Zee op jacht naar de gelijkmaker die in de 67e minuut ook tot stand kwam. De rechtermiddenvelder van de thuisploeg kon ongehinderd diverse Kwakelse spelers omspelen en schoot uiteindelijk bekeken de bal in de rechterbenedenhoek, 1-1. In de laatste fase van het duel kreeg Wijk aan Zee steeds meer de overhand en had zelfs enkele mogelijkheden op de 2-1. KDO daarentegen gokte via de omschakeling op de kwetsbaarheid van de achterhoede van de rood-geel-blauwe formatie, maar gescoord werd er niet meer.

Door dit zwaarbevochten gelijkspel blijft KDO vierde op de ranglijst staan en volop meedoen om de derde periodetitel. Met nog twee wedstrijden te gaan, dienen de Kwakelaars nog één keer te winnen en dan zal nacompetitie voor promotie een feit zijn. Eenvoudig zal dit echter niet worden met nog twee sterkderby’s (Roda’23 thuis en RKDES uit) voor de boeg. Volgende week speelt KDO tegen nummer vijf Roda’23 om dit gestreefde doel te gaan bereiken. Roda’23, één van de best voetballende ploegen in de derde klasse C, werd uit in een spectaculair duel met 3-7 verslagen door KDO. Om 14:00 uur begint de kraker aan de Kwakelse Vuurlijn en is in tegenstelling tot in Bovenkerk wel gratis te zien, wij hopen op uw steun en komst!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger, Timo Kas, Bart van der Tol, Maurice Bartels, Rick Kruit (65e Fabian van der Hulst), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de veerkrachtige 4-2 overwinning van vorige week op Zwanenburg, speelde het eerste afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd in en tegen Wijk aan Zee. De thuisploeg, die met name in de tweede periode veel punten bij elkaar wist te sprokkelen, leek op voorhand geen eenvoudige prooi voor de Kwakelaars. Zeker … Lees meer »