Door 1-0 winst CSW weer gelijk met Argon

Geplaatst op: 28 april 2015

Wat blijft het toch spannend in de tweede klasse B waar CSW en Argon strijden om de titel. Vorige week was Argon twee punten uitgelopen door het gelijke spel van CSW. Dit keer kwam Argon niet verder dan een gelijkspel in en tegen Aalsmeer en won CSW thuis met 1-0 tegen TAVV uit Ter Aar, waardoor beide weer gebroederlijk de ranglijst aanvoeren. Veensche Boys lijkt definitief afgehaakt na het verrassende verlies thuis tegen Zeewolde.
Coach Dennis Sluijk kwam met een andere basisopstelling dan de voorgaande wedstrijden. Enerzijds gedwongen doordat aanvoerder Marciano Kastoredjo tijdens de warming-up geblesseerd was afgehaakt, anderzijds door Vincent Wens en Dave Cornelissen op de reservebank plaats te laten nemen. Matthijs Uytewaal, Jay Klaas Wijngaarden en Bram Bode stonden in de basis. Het relatieve jonge elftal in deze niet eerder vertoonde samenstelling had moeite om het juiste ritme te vinden. TAVV zat beter in de wedstrijd, maar kon dat niet in echte kansen omzetten. Over de gehele eerste helft was het aantal kansen überhaupt op één hand te tellen. De beste voor CSW kwam voort uit goed doorzetten van Bram Bode, waarna Mike Cornelissen tegen de keeper aanschoot en Jay Klaas Wijngaarden in de nastoot te verrast was om de bal de goede richting mee te geven. De spits van TAVV kreeg ook een schietkans die door keeper Jordy Wens vakkundig tot corner werd verwerkt.
De tweede helft was gelukkig iets aantrekkelijker. Het tempo van de wedstrijd ging omhoog en mede daardoor ook het aantal kansen. Vlak nadat Vincent Wens de niet meer fitte Matthijs Uytewaal was komen vervangen kon Mike Cornelissen de bal helemaal vrij in het strafschopgebied aannemen. Ongelukkigerwijs trapte hij over de bal heen, gevolgd
door een scherpe voorzet van Sander Kunkeler waar meerdere spelers er niet in slaagden het laatste tikje mee te geven. Vlak daarna verving Dave Cornelissen de moegestreden Jay Klaas Wijngaarden, wat meer dreiging in het spel van CSW bracht. Bij een corner was voorstopper Jelle van den Bosch dichtbij de openingstreffer, die kwam echter uiteindelijk op naam van Bram Bode na een werkelijk prachtig en snel uitgevoerde aanval in de 71e minuut. Sander Kunkeler veroverde slim de bal, speelde Dave Cornelissen in de diepte aan en zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal keihard door Bram tegen de touwen gewerkt. Een bevrijdende 1-0 voorsprong, die op basis van het begin van de tweede helft ook wel verdiend was. In de laatste twintig minuten drong TAVV aan en leverde een vergelijkbare aanval als waar CSW wel uit scoorde tot opluchting van het CSW publiek niet de gelijkmaker voor TAVV op. Een minuut later kreeg CSW de grootste kans om verder uit te lopen; Bram Bode had zich dit keer op links goed vrijgespeeld waarna zijn voorzet door zowel Sander Kunkeler als Mike Cornelissen niet afgerond kon worden. Een hoogstandje van Dave Cornelissen, namelijk een mooie aanname met links direct gevolgd door een schot met rechts, bracht ook niet de definitieve verlossing. De goed leidende scheidsrechter, die wel iets te vaak de gele kaart trok, bracht die uiteindelijke verlossing wel door af te blazen na een vijftal spannende minuten extra blessuretijd. Op de tribune was de 0-0 eindstand van Argon tegen Aalsmeer toen al doorgedrongen en derhalve ook het besef dat dit weer een hard bevochten en o zo belangrijke overwinning was. Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie wordt een beslissingswedstrijd tussen Argon en CSW steeds meer een reële mogelijkheid, gevolgd door de nacompetitie voor één van de twee.

Wat blijft het toch spannend in de tweede klasse B waar CSW en Argon strijden om de titel. Vorige week was Argon twee punten uitgelopen door het gelijke spel van CSW. Dit keer kwam Argon niet verder dan een gelijkspel in en tegen Aalsmeer en won CSW thuis met 1-0 … Lees meer »