VZOD/FIQAS laat De Vinken kansloos

Geplaatst op: 28 april 2015

Voor aanvang van deze wedstrijd stond koploper VZOD/FIQAS zes punten voor op het, op de derde plaats staande De Vinken, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Met nog vier wedstrijden te spelen deed De Vinken in theorie dus ook nog mee voor de titel. De bezoekers uit Kudelstaart maakten in de eerste 20 seconden van de wedstrijd al duidelijk waar voor ze naar Vinkeveen waren gekomen: met twee punten naar huis gaan. Ondanks dat de thuisploeg de eerste bal van de wedstrijd mocht uitnemen bracht een onderschepping van Martijn Vervark VZOD/FIQAS direct in balbezit. Bart Verheul stond goed opgesteld onder de korf en gaf zijn tegenstander meteen het nakijken door met een hand de score te openen: 0-1. In het eerste kwart van de wedstrijd liet VZOD/FIQAS zien waarom het de terechte koploper is. De kansen werden goed afgemaakt terwijl er verdedigend niets werd weggegeven.

Na zes minuten spelen was het aanvoerster Dineke Westerhof die met een mooie actie haar tegenstandster op het verkeerde been zette en 0-4 op het scorebord liet verschijnen. Trainer-coach Frits Visser had zijn team de opdracht gegeven om achter te verdedigden. Dit was een goede tactische zet want Vinken had hier geen antwoord op. De rebound was voor de Kudelstaarters waardoor de thuisploeg, mede door de harde wind, nauwelijks kansen wist te creëren. VZOD/FIQAS speelde met veel vertrouwen. Er waren mooie acties te zien, het resultaat van veel trainingsarbeid. Dit krachtverschil werd ook zichtbaar op het scorebord, na 20 minuten was de stand 0-9 en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. De laatste 10 minuten nam de koploper wat gas terug en zo werd de rust bereikt met een 1-11 stand.

In de tweede helft speelde de ploeg uit Vinkeveen wat feller en was er toch nog even sprake van een wedstrijd. Beide ploegen scoorden enkele keren. VZOD/FIQAS speelden de wedstrijd gecontroleerd uit en de thuisploeg was niet bij machte om de achterstand te verkleinen. Tien minuten voor tijd bracht coach Frits Visser Hanna Viet in voor Josine Verburg en Wouter Vermeulen voor Eric Spaargaren. Het was Bart Verheul die de eindstand bepaalde op 5-16. Door dit resultaat ligt VZOD/FIQAS op titelkoers en kan het kampioenschap behaald worden op 16-mei in de thuiswedstrijd tegen DTS uit Enkhuizen
Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde ook VZOD/FIQAS 2 tegen de Vinken. In deze poule heeft de Vinken nog kans op het kampioenschap en trad dan ook aan met de sterkst mogelijke opstelling, gebruik makend van spelers uit het eerste team. VZOD keek vanaf het begin tegen een achterstand aan, deels als gevolg van onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Kort voor tijd werd de stand nog gelijk getrokken maar het laatste punt was voor de thuisploeg (8-7)waardoor beide teams, gelijk in punten, de poule aanvoeren. Met nog drie wedstrijden te gaan is het dus nog volop spannend. Voor alle informatie (want ook jeugdteams hebben zicht op het kampioenschap) kijkt u op www.vzod.nl.

Voor aanvang van deze wedstrijd stond koploper VZOD/FIQAS zes punten voor op het, op de derde plaats staande De Vinken, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Met nog vier wedstrijden te spelen deed De Vinken in theorie dus ook nog mee voor de titel. De bezoekers uit Kudelstaart maakten in de … Lees meer »