001 - Tuimarkt
Workshop: Elektriciteit en Magische Magneten in Bibliotheek Amstelland

Workshop: Elektriciteit en Magische Magneten in Bibliotheek Amstelland


Geplaatst op: 28 april 2015

Uithoorn/Aalsmeer - Nog op zoek naar iets leuks voor de kinderen om te doen in de meivakantie? De Bibliotheek Amstelland organiseert twee boeiende workshop in samenwerking met Mad Science. Zin in wat spanning? Dan kun je op 4 mei meedoen met de workshop elektriciteit. Op donderdag 7 mei ontdek je in de workshop Magische Magneten alles over de werking van magneten.

In de workshop elektriciteit ontdek je samen met een professor van Mad Science hoe elektriciteit werkt. In je zelfgemaakte stroomkring ga je lampjes laten branden en zoemers laten ‘buzzen’. Je leert wat protonen en elektronen zijn en hoe zij samenkomen in een plasmabol. Voor de durfals is er ook nog het bliksemexperiment…

Op 7 mei leer je alles over magnetisme in de workshop Magische Magneten. Ook daar ga je met een professor aan de slag en experimenteer je er op los. Gaat het jou lukken om een paperclip te laten zweven?


De workshop Elektriciteit is op maandag 4 mei in bibliotheek Westwijk en op vrijdag 8 mei in bibliotheek Uithoorn. De workshop Magische Magneten is op 7 mei in bibliotheek Aalsmeer. De workshops beginnen om 11.00 uur en duren een uur. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Kaartjes zijn er al vanaf €4,50 euro en zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Workshop: Elektriciteit en Magische Magneten in Bibliotheek Amstelland

Uithoorn/Aalsmeer - Nog op zoek naar iets leuks voor de kinderen om te doen in de meivakantie? De Bibliotheek Amstelland organiseert twee boeiende workshop in samenwerking met Mad Science. Zin in wat spanning? Dan kun je op 4 mei meedoen met de workshop elektriciteit. Op donderdag 7 mei ontdek je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: