001 - Escaperoom aglemeen
Aalsmeer telt meer schoolverzuim meldingen door betere registratie

Aalsmeer telt meer schoolverzuim meldingen door betere registratie


Geplaatst op: 28 april 2015

Aalsmeer - Uit het jaarverslag leerplicht 2013-2014 blijkt wederom dat het aantal meldingen schoolverzuim gestegen is. Dit betekent overigens niet dat er meer verzuimd wordt op de Aalsmeerse scholen, maar wel dat de registratie verbeterd is.
Alle informatie over de regels rondom leerplicht zijn te lezen in de nieuwe leerplichtfolder. Deze folder is te vinden op de scholen, het gemeentehuis en te downloaden via de website www.aalsmeer.nl

Aandachtspunten
In het jaar 2013-2014 zijn er 406 verzuimmeldingen geregistreerd tegen 183 in 2012-2013. Overigens waren er in het jaar 2011-2012 nog 277 verzuimmeldingen. De stijging is een trend die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld door de verbeterde registratie van de meldingen. De stijging is verder te verklaren door het feit dat de leerplichtambtenaren preventief actiever optreden, er intensievere contacten met het primair onderwijs zijn en ook de scholen buiten Amstelveen en Aalsmeer weten de leerplichtambtenaren veel beter te vinden. Ook is er intensief ingezet op jongeren die vallen onder de kwalificatieplicht, de 16- en 17-jarigen.

Wethouder Onderwijs Gertjan van der Hoeven: “De stijging van het aantal verzuimmeldingen is eigenlijk positief te noemen. Het betekent dat we ons werk op het gebied van leerplicht en verzuimregistratie steeds beter gaan doen. Een goede uitvoering van de Leerplichtwet is heel belangrijk voor het onderwijs en met name voor de leerlingen. Het draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en daar zet ik me samen met het onderwijs en de medewerkers van Leerplicht voor in.”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer telt meer schoolverzuim meldingen door betere registratie

Aalsmeer - Uit het jaarverslag leerplicht 2013-2014 blijkt wederom dat het aantal meldingen schoolverzuim gestegen is. Dit betekent overigens niet dat er meer verzuimd wordt op de Aalsmeerse scholen, maar wel dat de registratie verbeterd is.Alle informatie over de regels rondom leerplicht zijn te lezen in de nieuwe leerplichtfolder. Deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: