“Kunst prikkelt mensen met Dementie” Alzheimer Café Vinkeveen 13 mei

“Kunst prikkelt mensen met Dementie” Alzheimer Café Vinkeveen 13 mei


Geplaatst op: 30 april 2015

Zowel voor dementerenden als voor mensen in hun directe omgeving kan kunst een belangrijke steun zijn. Voor dementerenden is kunst een manier om zich te kunnen uiten en contact te maken met de omgeving.

Mensen genieten bij de herkenning van muziek, beeldende kunst, geuren en kleuren. Ze kruipen uit hun schulp, zijn weer verbonden met gebeurtenissen en soms ook met personen in hun leven en kunnen daardoor nieuwe krachten aanboren.

Voor partners, familieleden, mantelzorgers en verzorgenden is kunst een effectief middel gebleken om dementie beter te begrijpen, bespreekbaar te maken en de omgang met hun dementerenden dierbaren meer kleur te geven.

Gastspreker deze avond is Sjef van Bommel. Schrijver van het boek “Ik ben niet kwijt”.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u met ons van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen dan bent u van harte welkom op woensdag 13 mei in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Smit van Tympaan–De Baat (0297) 230 280 of per e-mail e.smit@stdb.nl.

In de regio Utrecht zijn vijf Alzheimer Cafés actief. Informatie kunt u vinden op de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Kunst prikkelt mensen met Dementie” Alzheimer Café Vinkeveen 13 mei

Zowel voor dementerenden als voor mensen in hun directe omgeving kan kunst een belangrijke steun zijn. Voor dementerenden is kunst een manier om zich te kunnen uiten en contact te maken met de omgeving. Mensen genieten bij de herkenning van muziek, beeldende kunst, geuren en kleuren. Ze kruipen uit hun … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: