001 - Hema
Cursus jeugdschaak bij schaakvereniging Denk en Zet

Cursus jeugdschaak bij schaakvereniging Denk en Zet


Geplaatst op: 30 april 2015

Schaakvereniging Denk en Zet heeft meegedaan met Kies je Sport, dat jaarlijks door Stichting Sportservice provincie Utrecht georganiseerd wordt. Kinderen kunnen dan kiezen met welke sport ze kennis willen maken zonder dat je direct lid hoeft te worden. Daarvoor is een cursus van 5 lessen schaken voor beginners aangeboden.

Voor deze cursus hadden 6 enthousiaste deelnemers zich aangemeld: Pieter Aarnoutse, Jurian Leeuwerik, Storm Hoetmer, Meru van Langen, Wessel Jacobi en Tieme Verlaan.

Cursusleider Huub Rijsbergen werkte met het programma chess Tutor Stap1. Met de laptop via een groot scherm behandelde hij in de 5 lessen allerlei theorie onderwerpen, zoals het bord en de stukken, de loop van de stukken, de pion, aanval en slaan,verdedigen, schaak en mat enz. dit met de bijbehorende regels van het schaakspel.

Na de theorieles werd onder begeleiding op het schaakbord geoefend en het geleerde in de praktijk gebracht. Bij de 3e les werden de eerste partijtjes gespeeld, waar vooral gelet werd op de loop van de stukken en de schaakregels. Het was weer een feestje om naar te kijken.

De cursus werd de laatste avond afgesloten met een lesje theorie en al een leuk partijtje schaak. Als afsluiting reikte Huub Rijsbergen de mooie certificaten aan de deelnemers uit.

Alle deelnemers zijn uitgenodigd om vrijblijvend nog 3 proeflessen mee te draaien met de overige jeugdleden van de club. Na de proeflessen kunnen ze aangeven of ze met schaken door willen gaan. Foto’s van de cursus, op website www.svdenkenzet.nl
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus jeugdschaak bij schaakvereniging Denk en Zet

Schaakvereniging Denk en Zet heeft meegedaan met Kies je Sport, dat jaarlijks door Stichting Sportservice provincie Utrecht georganiseerd wordt. Kinderen kunnen dan kiezen met welke sport ze kennis willen maken zonder dat je direct lid hoeft te worden. Daarvoor is een cursus van 5 lessen schaken voor beginners aangeboden. Voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: